1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen očekuje jaku prodaju dizela kod novog C4
Citroen očekuje jaku prodaju dizela kod novog C4
6

Citroen očekuje jaku prodaju dizela kod novog C4

3.01K
6
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka uverena je da dizel agregati još nisu rekli svoju poslednju reč. 

Sjajnu strategiju ima PSA grupacija predvođena sposobnim Karlosom Tavarezom, umesto olakog odricanja od „prljavog“ dizela, uspeli su da ponude moderan motor koji poštuje nove emisione propise, a i dalje daje sve blagodeti ovakvog tipa pogonskih jedinica.

Uz to, u ponudi su i EV izdanja, pa se može reći da svako zaista može naći nešto „po svojoj meri“. No, Citroen je uveren da će kod novog modela C4 dizel biti veoma poželjna opcija, pogotovo u nekim zemljama poput Velike Britanije.

Predstavnici francuske marke uvereni su da će nova generacija C4 doneti još veću prodaju, te da će ona biti u rangu sa modelom C5 Aircross. Očekuju da će električna varijanta imati globalnu učešće u prodaji kod C4 od oko 10%.

Naravno, predviđanja za SUS motore su daleko veća. Tako veruju da će najmanje 17% isporučenih primeraka C4 u Velikoj Britaniji koristiti za pogon dizel agregat.

Jedan od rukovodilaca Citroena, Robert Klark, navodi da je primećen rast prodaje dizel opcija kod Citroenovih modela u Britaniji od početka ove godine. Klark to pripisuje edukaciji potrošača, jer navodi da moderni dizel motori zapravo emituju manje CO2 od benzinskih jedinica.

Klark je posebno istakao rast prodaje „naftaša“ kod modela C5 Aircross na Ostrvu. „Zaključno sa julom ove godine čak 70% isporučenih C5 Aircross u ovoj zemlji koristilo je dizel motor, naspram svega 30% tokom prethodne godine“, kazao je rukovodilac Citroena.

On je dodao i da francuska marka nema strah da će prekoračiti flotnu emisionu granicu u Evropi, te da će plasman novog električnog C4 samo dodatno olakšati poslovanje Citroenu u ovom smislu.

AutoRepublika 

(3013)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

E, svašta … Ja mislio da se u GB dizeli više skoro i ne prodaju, obzirom na hajku

D_C

Pre neki dan je bilo u engleskim vestima: Vise od 100 poslanika Torijevaca (vladajuce stranke) su se pridruzili Zelenima u zahtevu da se zabrana prodaje SUS motora pomeri sa 2035. na 2030. Moze se lako desiti da za manje od 10 godina u ponudi nema auta a da nije hibrid ili potpuno elektro…

Peki

Da, da, nisu dizeli rekli poslednju rec… Ukoliko ih u dogledno vreme i proteraju iz velikih gradova, u manjim sredinama nastavice da egzistiraju. Onako usput, od svih ponudenih agregata u do juce vozenom Peugeotu 2008, 1.5 BlueHDi/130 ubedljivo je najubedljiviji 🙂

moron

Nemoj Peki više da ga toliko hvališ, tako Ti Boga 🙂

D_C

Upravo u tome je problem. Sto je dizel i dalje cesto ubedljivo najubedljiviji a moze lako da se desi da mu politicari pomrse konce, kao i benzincu. Odn da nama pomrse konce primoravajuci nas na nesto manje dobro.

Vec ovi sadasnji standardi o CO2 i penali za proizvodjace su opasno prigusili motore. Pogledaj, PSA je izbacio iz ponude 2.0HDi, a VW smanjio osnovni 2.0 na samo 115ks ili tu negde, sto se do sada postizalo sa 1.6. A ici ce samo na gore…

Laki

Ovaj HDI je odlican motor a Tavarez nimalo naivan nije dizelu jos kraj!