1. Home
  2. Vesti
  3. Lotus i Williams sarađuju na novom hiperautomobilu
Lotus i Williams sarađuju na novom hiperautomobilu
0

Lotus i Williams sarađuju na novom hiperautomobilu

125
0
Podelite sa prijateljima:

Omega projekat bi mogao da iznedri rivala Aston Martin Valkyriea.

Britanski proizvođač sportskih automobila, Lotus, zajedno sa Williams Advanced Engineeringom, i zvanično je objavio strateško partnerstvo, koje će dvema kompanijama omogućiti da zajednički istražuju i razvijaju napredne pogonske tehnologije. Egzaktni parametri ugovora nisu poznati u ovom momentu, ali po nekim izvorima, radi će na novom hiperautomobilu, rivalu Aston Martin Valkyriea.

Dok Fil Popem, šef Lotusa, kaže da je partnerstvo s Williamsom deo strategije koja podrazumeva širenje znanja i kapaciteta u automobilskom svetu koji se ubrzano menja. Marka iz Norfolka zapravo razvija hibridni hiperautomobil kodnog naziva „Omega“. Veruje se da će Lotus voditi razvoj da bi vozilo nosilo DNK marke i da bi bio ostvaren kriterijum koji podrazumeva ekstremno malu masu.

Williamsov koncept električne platforme

„Primena naprednih pogonskih sistema može omogućiti brojne uzbudljive solucije širom automobilskih sektora“, nastavlja Popem. „Naše zajedničko, komplementarno iskustvo, stvara sjajnu mešavinu inženjerskog talenta, tehničkih mogućnosti i pionirskog britanskog duha“.

Williams će svoj doprinos dati kroz tehničku ekspertizu u oblasti električnih sistema, i verovatno će snabdevati vozilo baterijama. Veruje se da će Omega hiperautomobil koristiti „najmanje dva elektromotora“ u postavci s pogonom na sve točkove. Napredna tehnologija baterija bi trebalo da obezbedi autonomiju od 400 kilometara, uz opciju brzog punjenja.

Ostvarivanje ovog projekta je udaljeno još uvek oko dve godine i ostaje da se vidi da li će dva partnera raditi na dodatnim pogonskim sistemima.

AutoRepublika

 

(125)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments