1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Hyundai Sonata se vraća u Evropu
Nova Hyundai Sonata se vraća u Evropu
0

Nova Hyundai Sonata se vraća u Evropu

384
0
Podelite sa prijateljima:

Na osnovu najsvežijih špijunskih fotografija modela Hyundai Sonata osme generacije, čija se premijera očekuje početkom proleća, a koja nosi radnu šifru DN8, moguće je steći precizniji uvid u zanimljiva stilska rešenja za kojima su ovaj put posegnuli Korejci.

Jasno je da će Sonata siluetom podsećati na kupe automobil, odnosno da će karoserijska izvedba biti u liftbek obličju. Kako se na kineskom tržištu već nudi model slične forme, sedan Lafesta, veoma je verovatno da će Sonata biti dostupna i u verziji sa četvoro vrata. Bilo kako bilo, stilski uzor za novu Sonatu, svakako jeste konceptni automobil Hyundai Le Fil Rouge (ispod).

Sada je znano da će Sonata (2020.) posedovati svetlosne grupe istog stila koji je promovisao krosover Santa Fe, ali u verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem, što nam jasno ukazuje da se radi o varijanti namenjenoj kineskom kupcu. Dakle, zadnje svetlosne grupe će biti povezane LED trakom koja se prostire celom širinom vozila.

Prema navodima koje su izneli korejski mediji, paleta motora će uključiti novu benzinsku jedinicu 2.5 GDi uz isporuku oko 190 konjskih snaga. Pored toga, moguće je, kao što smo već i najavili, da će nova Sonata biti prvi naredni model koji će proći kroz ruke stručnjaka iz N odeljenja korejske marke. Sa tom značkom na poklopcu prtljažnika, Sonata će koristiti, ili  2.0 T-GDi iz modela i30 N (250 – 275 ks), ili turbo jedinicu zapremine 2.5 litra. Nova Sonata će biti dostupna i u hibridnoj varijanti.

Prema preliminarnim informacijama, Sonata nove generacije će biti predstavljena u martu, uz prvo javno pojavljivanje par nedelja kasnije na Salonu automobila u Njujorku.

Hyundai Santa Fe LWB

Sedan aktuelne generacije koristi atmosferski dvolitarski benzinski motor koji razvija 163 konjske snage, zatim turbo jedinice 1.6 T-GDi (180 ks) kao i 2.0 T-GDi (245 ks). Najsnažnija verzija koristi osmostepeni automatski menjač, dok najslabiji motor ide u paru sa automatikom sa dve “brzine” manje od top modela. Središnja Sonata poseduje sedmostepenu automatsku transmisiju.

Hyundai Sonata aktuelne generacije

Dizle boje je branio motor zapremine 1.7 litara (141 ks), ali se ovaj agregat više ne nalazi u ponudi. Sa druge strane, i u sedmoj generaciji, Sonata se nudi u hibridnoj varijanti.

Nedavno je postalo poznato da će nova Sonata biti predstavljena i kao karavan, s obzirom na činjenicu da Korejci žele da na evropskom tržištu ponudi atraktivan novitet, što istovremeno podrazumeva da porodica i40 modela odlazi u penziju.

AutoRepublika

(384)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments