1. Home
  2. Vesti
  3. Render BMW-a Z4 Coupe, ironija ili ne?
Render BMW-a Z4 Coupe, ironija ili ne?
0

Render BMW-a Z4 Coupe, ironija ili ne?

894
0
Podelite sa prijateljima:

Prva Toyota Supra nakon gotovo dve decenije je konačno debitovala ove nedelje. S obzirom na reakcije automobilske zajednice i fanova Toyote, neke zaključke možemo izvesti.

Naravno, nije tajna da je Supra razvijena u sadejstvu s BMW-om, koji nam je tokom avgusta prošle godine podario Z4 Roadster. Zapravo, Supra je generalno više nemački nego japanski automobil. Čak i enterijer neodoljivo podseća na Bimmerov. Toyotin „argument“ je bio da je karoserija čisto njihova, međutim, da li je? Evo kako bi izgledao BMW Z4 u kupe izdanju, po viđenju kreatora Klebera Silve.

Definitivno, anfas BMW-a se odlično uklapa u ostatak forme, što ne treba da čudi, jer Z4 i Supra dele mehaničku platformu. Ruku na srce, render nije u obzir uzeo BMW-ove značajno drugačije oblikovane bokove. Ono što bi takođe moglo da se očekuje da Bavarci primene drugačiji pristup dizajniranju krova i „zadnjice“ na kupeu, ali umetnik je ovim renderom postigao poentu u stilu „šta ako?“.

Reakcije na novu Supru su različite, a indikativno je možda da su na nju pozitivnije reagovali ljubitelji BMW-a nego Toyote. Kritike idu na račun karoserije koja je previše ublažena u odnosu na koncept, ali ono što je najviše razočaralo fanove japanske marke je odsustvo autentičnosti, jer u osnovi, nova Supra je bliža BMW-u, nego prethodnom modelu.

Isto se može reći i za enterijer, koji je „BMW-ovski“, a razočaranje se nastavlja sa odsustvom manuelne transmisije, makar kao opcije. Što se performansi tiče, one nisu „strahobalne“, a perjanica među Suprama čak nije dobila „konjicu“ kojom raspolaže najsnažniji Z4, iz istog 3,0-litarskog motora.

Render definitivno prikazuje atraktivan automobil, potpuno u skladu sa načelima BMW-ove Z serije. Međutim, što se Toyote tiče, sve naginje ka blagom fijasku.

AutoRepublika

(894)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments