1. Home
  2. Vesti
  3. BMW radi na verziji M3 za puriste
BMW radi na verziji M3 za puriste
0

BMW radi na verziji M3 za puriste

341
0
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija modela M3 sadržaće i varijantu sa manuelnim menjačem i pogonom samo na zadnje točkove, namenjenu puristički orijentisanim kupcima. 

Novi M5 doneo je prvi put u istoriji tog modela pogon na sva četiri točka i samo automatski menjač, te se očekuje i da će nadolazeći M3/M4 doći u sličnom „pakovanju“. Ipak, naučivši iz primera M5, BMW planira da ponudi i verziju modela M3 koja će nuditi samo pogon na zadnje točkove i manuelni menjač, sve u skladu sa tradicionalnim pristupom.

Kako navodi Car magazine ovakve varijante modela M3 i M4 nosiće sufiks Pure, a prema informacijama ovog časopisa biće i jeftinije od standardnih izdanja, ali će i biti nešto slabije kada je reč o konjskim snagama.

Ova britanska publikacija iznosi tvrdnju da će M3 Pure koristiti 3,0-litarski twin-turbo agregat sa šest redno postavljenih cilindara koji će raspolagati sa 454 konjske snage, dok će standardna verzija nuditi 474 konjske snage.

Pojava M3 Pure nije jedina novost kada je reč o novoj generacije performante „trojke“. Pored toga, BMW vraća u život oznaku CSL, a model sa ovim sufiksom biće još brži od standardne verzije.

Prema informacijama gore pomenutog magazina, BMW će predstaviti novu generaciju M3/M4 na Salonu automobila u Frankfurtu u septembru ove godine.

AutoRepublika 

 

(341)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments