1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini ostaje veran atmosferskim V10 i V12 motorima
Lamborghini ostaje veran atmosferskim V10 i V12 motorima
0

Lamborghini ostaje veran atmosferskim V10 i V12 motorima

413
0
Podelite sa prijateljima:

Iako je Urus postao prvi model Lamborghinija sa turbo agregatom, italijanski proizvođač ostaće veran atmosferskim pogonskim jedinicama. 

Velike su promene u toku u VW grupaciji, pre svega kada se govori o motorima sa deset i više cilindara. Prošle godine, šef razvoja Audija potvrdio je da je aktuelna generacija modela A8 poslednji model te marke koji će koristiti W12 motor, a glasine kažu i da će Bentley napustiti ovaj agregat.

Tehnički direktor Lamborghinija, Mauricio Ređani, izjavio je da će ta proizvođač nastaviti da koristi V10 i V12 motore. „Ubeđen sam da je hibridni sistem uparen sa atmosferskim agregatom pravo rešenje za nas“, rekao je Ređani.

Zamena za aktuelni Aventador stiže već 2020. godine, a prema inicijalnim informacijama, prednje točkove pogoniće elektromotor. Lamborghini je odlučan da zadrži i dodatno razvija V10 i V12 motore. „Mi smo Lamborghini, zašto da smanjujemo broj cilindara? Mi smo krem sportskih automobila, nećemo to da radimo“, izričit je Mauricio Ređani.

(413)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments