1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte Audi A3 Sportback 30 G-Tron (GALERIJA)
Upoznajte Audi A3 Sportback 30 G-Tron (GALERIJA)
0

Upoznajte Audi A3 Sportback 30 G-Tron (GALERIJA)

3.34K
0
Podelite sa prijateljima:

Audijev model iz C segmenta dobio je još jednu pogonsku opciju – odnosno motor koji za gorivo koristi CNG. 

Nije ovo nikakva velika novost, jer je i prethodna generacija modela A3 dolazila u ponudi sa CNG opcijom. Uostalom, u doba kada se stavlja akcenat na flotnu emisiju štetnih gasova, svaki prodati automobil koji emituje manje gasova od „prljavih“ dizelaša je uvek dobrodošao. Audi navodi da motor koji upotrebljava CNG emituje u proseku 20% manje CO2 naspram benzinskog parnjaka.

A3 G-Tron koristi 1,5-litarski TSI motor koji je optimizovan za upotrebu gasa. Kod Audija ovaj agregat razvija 131 ks i 200 Nm što je dovoljno za performanse koje će zadovoljiti prosečnog korisnika. Dakle, A3 G-Tron u stanju je da obavi sprint do „stotke“ za 9,7 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 211 km/h.

Prema podacima koje je saopštila nemačka marka, ovaj kompakt troši 3,5-3,6 kg CNG-a na stotinu pređenih kilometara. To je prema optimističnom NEDC ciklusu, dok pored toga stoji informacija da prema WLTP protokolu autonomija kretanja iznosi 445 km.

Audi navodi da je A3 G-Tron opremljen sa tri rezervoara za CNG. Jedan od četiri litra pozicioniran je odmah uz benzinski rezervoar, dok su druga dva od po sedam kilograma postavljena ispod prtljažnika. To je ugrozilo zapreminu prtljažnika, jer u osnovnoj postavci (sa zadnjom klupom maksimalno pomerenom unazad) ona iznosi skromnih 280 litara, dok je maksimum 1.100 litara.

A3 G-Tron ima bogatu standardnu opremu. LED svetlosne grupe, digitalni instrumentalni klaster, displej od 10,1 inča za kontrolu informativno-zabavnog sistema, kožni multifunkcionalni volan…

Prodaja novog modela koji koristi CNG počeće na jesen prvo u Nemačkoj, i na Audijevom matičnom tržištu početna cena će iznositi 30.705 evra.

AutoRepublika 

(3342)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments