1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan planira velika ulaganja u britansku fabriku
Nissan planira velika ulaganja u britansku fabriku
0

Nissan planira velika ulaganja u britansku fabriku

192
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski proizvođač najavio je investicije vrednije od milijardu funti u pogon u Sanderlendu. 

Dugo godina je znak pitanja stajao nad sudbinom ove fabrike, zbog odlaska Velike Britanije iz EU. Međutim, potpisivanjem sporazuma o slobodnoj trgovini između UK i EU Nissan je konačno mogao da odahne i sada potvrđuju da imaju velike planove za pogon na Ostrvu.

Šef Nissana za Evropu, Đanluka de Fiši, rekao je da Nissan planira da nastavi sa ulaganjem u Sanderlend. „Već smo investirali 400 miliona funti u tu fabriku, a ukupno ćemo uložiti više od milijarde funti u narednim godinama“, kazao je da De Fiši. On je potvrdio da će veći deo ovog novca otići na pripremu proizvodnje za novu tehnologiju – nekonvencionalni hibrid e-Power, koji će se naći u ponudi i kod nove generacije Qashqaija.

De Fiši ne odbacuje mogućnost saradnje sa Renaultom u vezi sa proizvodnjom određenih modela. „Gledamo sve opcije, Renault je svakako naš vrlo važan partner“, rekao je prvi čovek Nissana za evropsko tržište.

Trenutno se u Sanderlendu proizvode tri modela japanske marke. To su dva pripadnika SUV segmenta – Qashqai i Juke, a ovde se vrši montaža i električnog Leafa, koji iako je nekada bio najpopularniji EV na globalnom nivou, polako, ali sigurno gubi korak sa ostalim talentovanim takmacima iz ove klase.

Nissan je na jučerašnjem predstavljanju nove generacija Qashqaija potvrdio da će i buduća iteracija proizvoditi u fabrici u Sanderlendu.

AutoRepublika 

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments