1. Home
  2. Vesti
  3. Chrysler vratio poznato ime u ponudu – Voyager
Chrysler vratio poznato ime u ponudu – Voyager
0

Chrysler vratio poznato ime u ponudu – Voyager

331
0
Podelite sa prijateljima:

Chryslerovi proizvodi su apsolutni kraljevi u svetu multivenova na američkom tržištu. Od kada su debitovali 1984. godine kao Plymouth Voyager / Grand Voyager i Dodge Caravan / Grand Caravan (Chrysler Town & Country se pridružio 1990. godine), ovi multivenovi kontrolišu najveći deo tržišta.

Izvan Amerike su poznati kao Chrysler Voyager, ali je takva oznaka bila rezervisana samo za Plymouth „preko bare“. Fiat-Chrysler se nedavno odlučio da vrati legendarnu oznaku, ali kako Plymouth više ne postoji (ugašen je posle 2001. godine) tako će se vozila prodavati kao Chrysler Voyager.


Međutim, za one koji su očekivali potpuno novi model sledi veliko razočarenje, a ono leži u podataku da je Voyager ništa više nego Chrysler Pacifica sa najnižim nivoom opreme. U ponudi će se naći samo dve verzije i to L (26.985 američkih dolara) i LX (31.290 američkih dolara) koje su za po 250 dolara jeftinije nego godinu dana ranije, kada su se nudile pod Pacifica oznakom.

To takođe čini Voyager najpristupačnijim novim multivenom u Americi pa je tako on za 65 dolara jeftiniji nego Dodge Grand Caravan, 215 dolara priuštiviji nego Kia Sedona, 3.205 dolara jeftiniji od modela Honda Odyssey i čak za 4.430 dolara s manjom cenom od novog primerka multivena Toyota Sienna.

Ova vest verovatno znači da je Fiat-Chrysler blizu gašenja svog drugog multivena, Dodge Grand Caravana, koji se proizvodi još od 2008. godine. Nepoznato je zašto Voyager menja osnovne modele Pacifice, ali iz Chrysler napominju da je prosečna prodajna cena njegovog modela čak 38.540 dolara pa samim tim žele da razlikuju ponudu jeftinijih od skupljih modela.

U poređenju sa Pacificom, Voyager će biti limitiran na manji 7,0-inčni monitor i nešto manji broj bezbednosnih pomagala vozaču, ali će ipak moći da se naruči sa kožnim sedištima. Izbor mehanike će ostati isti što znači da će ga pokretati 3,6-litarski benzinac sa preko 287 konjskih snaga koji je ukombinovana sa devetostepenim automatskim menjačem.

AutoRepublika

(331)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments