1. Home
  2. Vesti
  3. Audi veruje da će njegovi električni modeli biti profitabilni
Audi veruje da će njegovi električni modeli biti profitabilni
0

Audi veruje da će njegovi električni modeli biti profitabilni

144
0
Podelite sa prijateljima:

Aleksandar Šajc, finansijski direktor Audija, potvrdio je da ta marka očekuje da će električni modeli biti podjednako profitabilni kao i njihovi konvencionalni „rođaci“. 

VW grupa, a sa njom naravno i Audi, primeniće svoj pristup deljenja platformi i delova i kod električnih automobila, čime bi trebalo da se ostvare značajne uštede. Trenutno se radi na razvoju nove generacije platforme za e-vozila po nazivu PPE, a na projektu zajednički učestvuju inženjeri Audija i Porschea.

Šajc navodi da ovakav vid partnerstva značajno smanjuje troškove razvoja. On smatra da bi Audi koštalo najmanje 30% više da sam pokuša da stvori navedenu platformu.

„Ne bih mogao mirno da spavam da ne znam da će naši električni automobili biti podjednako profitabilni kao i dobro opremljeni dizel modeli“, kazao je Šajc.

Audi zajedno sa matičnim Volkswagenom juriša ka elektrifikaciji, a njegov električni SUV stići će do prvih vlasnika u Evropi u martu. Početna cena za elektrčni Audi e-tron u Nemačkoj je 79.900 evra.

 

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments