1. Home
  2. Vesti
  3. Čekajući Kiju Sportage
Čekajući Kiju Sportage
6

Čekajući Kiju Sportage

290
6
Podelite sa prijateljima:

Aktuelna je generacija Kijinog krosovera Sportagea broj pet. Premijera tadašnjeg novajlije je održana 2021. godine, i nije ni čudo što se debi ažurirane modifikacije očekuje u toku ovog leta gospodnjog. Barem su takve pretpostavke. Nekada je Sportage bio pristupačan automobil i tada je stekao popularnost među ovdašnjim življem, posebno podstaknutu škakljivim, da ne kažemo otvoreno, lažnim reklamiranjem. Zato će mnogima verovatno biti zanimljivo da se upoznaju s očekivanjima u pogledu osavremenjene varijante.

Model s povišenom pozicijom sedenja će po svemu sudeći dobiti novu rasvetu, dok će multimedijski sistem u kabini veoma verovatno biti zamenjen.

Kada pomenusmo popularnost Sportagea, trebalo bi biti sveobuhvatan i pošten, pa reći da se ovaj model ispostavio prodajnim uspehom i na globalnom tržištu. Zapravo, radi se o svetskom bestseleru, dakako pričamo u okvirima palete marke Kije, pa možemo reći da je tokom 2023. godine, sudeći po informacijama koje su sami Korejci obnarodovali, širom sveta isporučeno 523.502 primerka. Ta cifra je za 16% impozantnija od one koja je obeležila 2022. godinu.

Priču o dolazećoj verziji zategnutih bora je raspirio video klip koji je objavio negovatelj kanala Shorts Car, a koji živi na društvenoj mreži po imenu Youtube. Tu se može videti kamuflirani prototip novog Sportagea na putnoj infrastrukturi matične Koreje.

I upravo sudeći po onom što se da videti na priloženom snimku, da se zaključiti da će krosover dobiti novu optiku, kako i navedosmo pri početku ovog izveštaja. Prednje svetlosne grupe će najverovatnije biti uspravno postavljene, kao i kod drugih novijih Kija, uključujući nadograđeni, zapravo osveženi Sorento. Dodatno, isto tako će i zadnje signalne grupe biti drugačije. Pa verovatno će predmet retuširanja biti i branici, pa i rešetka hladnjaka.

Špijunski fotoreporteri još uvek nisu uspeli da progvire u putničku kabinu, pa tu ostajemo kratki za nekakvu potvrdu, ali svakako se šuška da će kupce novajlije u unutrašnjosti dočekati taze razvijeni informativno-zabavni sistem, a moguća je implementacija i drugih završnih materijala.

Još nema informacija o tome da li će reforma SUV-a uticati na već viđena mehanička rešenja. Asortiman aktuelne Kije Sportage, u zavisnosti od konkretnog tržišta, uključuje pogonske sklopove s indeksima 2.0 MPI i 2.5 GDI (atmosferski benzinski motori), 1.5 T-GDI, 1.6 T-GDI i 2.0 T-GDI turbobenzsinske agregate; kao i naftarice: 1.6 CRDi i 2.0 CRDi. Pored toga, SUV dolazi u obliku „blagog“ ili potpunog hibrida (postoje verzije iz kategorija PHEV i HEV – odnosno, sa i bez mogućnosti punjenja iz elektroenergetske mreže).

Kako bilo, prezentacija osvežene Kije Sportage samo što nije, ali hajde da prvo preživimo navalu crteža, tizera i špijunskih fotografija.

AutoRepublika

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Ja jedva čekam da vidim cenovnik za Sportage posle redizajna, pa i da saznam da li ostaju na snazi isti „džokeri“. Pa i da li će „keš“ i dalje da bude vrednovan sa „džokerom“ u vrednosti od 6.600 evra …
Da li je PR stručnjacima KIE ikada palo na pamet da su sa tim džokerima kao vidom „prodajnih podsticaja“ interesantni kupcima koliko i kada mi se predsednik specijalno obrati skoro svaki dan u toku godine …

S mile

Da, iznanadjen sam „providnoscu“ prodajne price. Popusti ovi oni, a cifra pocetna nakalemljena do bola.
Valjda ima kupaca koji imaju para, pa kad cuju popust 6K eur, ajd da ugrabimo, dok ne poskupi…

Moja deaga, gleda izloge, pa udje u prodavnice gde je popust „do“ 70%. Brzo izadje jer vidi da su cene astronomske, i da ima malo artikala koji su sa realnim cenama.
Tako rade za garderobu, ali slicno i KIA za automobile.

Bojan

Bogami, odavno nisu jedini, i u nisanu je qaqaiu n.conekta cena redovna kao 33.34.000, pa kao redovna akcija 30.000, pa sajamska akcija 29.000, pa produzena garancija sa 3 na 5 god…

A realno qqai n.cenect ne vredi vise od 30k ni pod tackom razno 😊

BB

A sve isti baja drži butike… Neki Sale…

Na svakom piše Sale,Sale, Sale, 50%,70%,40%…
😂🤣

MRN

😊

Rikošet

Imaju dizel i benzin sa 4 cilindra.

Imaju hibrid i plug-in hibrid.

Dizajnerski su hrabriji od svih ostalih zajedno.

Imaju svu neophodnu savremenu opremu, kroz više paketa i kombinacija.

I na kraju odlično se prodaju.

E sad to što nemaju očigledno je kupcima manje bitno od ovog što imaju…