1. Home
  2. Sajmovi
  3. Detroit 2019
  4. Birman “blamira” Hyundai gde stigne
Birman “blamira” Hyundai gde stigne

Birman “blamira” Hyundai gde stigne

450
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko dana smo čitali intervju nedavno promovisanog Alberta Birmana, šefa razvoja marke Hyundai, u kome je tokom Sajma potrošačke elektronike, senzacionalistički najavio spektakularno iznenađenje za svetsku, a posebno publiku koja poseti Salon automobila u Detroitu.

Čak je na pitanja i uporne molbe novinara da otkrije identitet misterioznog “spektakla na točkovima”, nagovestio da se radi o sportskom automobilu koji za pogon koristi vodonične gorivne ćelije, rekavši da ako iko to može da izvede, onda je to korejska marka.

Možete misliti kakvo iznenađenje su doživeli novinari na konferenciji za štampu severnoameričke divizije Hyundaija, kada su shvatili da je model o kome je toliko ponosno pričao Birman zapravo, Veloster N TCR. Čitaoci su vesti o nastupu marke Hyundai u Detroitu, takođe komentarisali kao razočarenje, a da je ono što je trebalo da bude veliko iznenađenje, zapravo veliki promašaj.

Ne radi se ovde o tome da postoji predrasuda u pogledu toga kakav je Veloster automobil, već su svi ostali negativno “ozračeni” jer su očekivali nešto više, pa… barem nešto što do tog trenutka nije bilo viđeno i nije se pričalo o tom modelu.

Te kriterijume ne ispunjava Veloster, makar bio i u N TCR verziji, posebno što je već pozirao pred kamerama tokom posete Hyundai WRC Motorsport tima, kompanijskom odeljenju za istraživanje i razvoj.

Pored Velostera N TCR, na štandu Hyundaija u Detroitu je bio izložen i model Elantra GT (na našem tržištu nazvan i30), pa iako i on sa sufiksom N, to jednostavno nije u skladu sa gromoglasnom Birmanovom najavom.

Albert Birman je već imao slične bisere u odnosima sa janošću. Prvo je prozvao Nemce da ulažu u besmislena tehnološka rešenja, pa je zatim ničim izazvan komentarisao i upoređivao prvenac N odeljenja Hyundaija sa kultnim modelom i višedecenijskim bestselerom na mnogim tržištima Volkswagen Golfom, na način kao da je Golf tek pred lansiranjem, a ne potpuno obrnuto.

Zato, deluje da Birmana ne treba puštati pred novinare, nego ga ograničiti na jedino što zna da radi i što očigledno radi dobro, a odnose sa javnošću mu treba uskratiti, barem kao predstavniku kompanije.

Na kraju još da dodamo da su svi izgledi da će sledeći konvencionalni model korejske marke koji će dobiti N amblem, verovatno biti velika limuzina Sonata.

AutoRepublika

(450)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments