1. Home
  2. Vesti
  3. Ford debitovao novi Police Interceptor Utility
Ford debitovao novi Police Interceptor Utility
0

Ford debitovao novi Police Interceptor Utility

388
0
Podelite sa prijateljima:

Ford ima izuzetno dugačku istoriju i tradiciju u proizvodnji automobila za policijske snage u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Posebno popularnim se pokazao model Crown Victoria, ali od kada je proizvodnja stopirana 2012. godine proizvođač se našao u ne baš zavidnoj situaciji.

Iako su očekivanja bila da bi Police Interceptor Sedan na osnovi Taurusa mogao da predstavlja naslednika, policijske službe bi uglavnom birale veći krosover Police Interceptor Utility utemeljen na modelu Explorer.

Ford je isporučio približno 40.000 jedinica prošle godine, a sada je došao red na naslednika. Kao i u prošlosti, i novitet će biti zasnovan na Exploreru, ali donosi neke veoma bitne promene. Police Interceptor Utility takođe nagoveštava šta možemo da očekujemo od sledeće generacije Explorera koja će debitovati na ovogodišnjem Salonu automobila u Detroitu za nekoliko sedmica.

Za početak, platforma je potpuno nova i biće deljena sa nedavno predstavljenim Lincolnom Aviatorom. Glavna promena se odnosni na to da je sada pogonska sila usmerena na zadnje točkove, ali u slučaju policijske verzije samo će pogon na sva četiri točka biti u ponudi.

Onaj osnovni agregat, zapremine 3,3 litre, stiže sa hibridnom tehnologijom i značajno će smanjiti potrošnju. Jedina opcija je 3,0-litarski turbo preuzet direktno iz Lincolna. On u ostalim modelima razvija 400 konjskih snaga i pokazao se najbržim među konkurentima u saveznoj državi Mičigan. Očekivanja su da bi se oba agregata mogla naći pod haubom Explorera, ali i poznati 2,3-litarski turbo (verovatno samo sa pogonom na zadnje točkove).

Dizajnerske promene nisu preterano velike i uglavnom se odnose na manje farove i novu masku hladnjaka. Ford obećava i više prostora na zadnjim sedištima i u prtljažniku. Bilo kako bilo, Police Interceptor Utility nam daje generalnu ideju šta možemo očekivati od Explorera, koji je izuzetno bitan proizvod za Ford. Prošle godine je prodato 227.732 primerka, što ga čini najprodavanijim većim krosoverom na tržištu.

AutoRepublika

(388)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments