1. Home
  2. Vesti
  3. Prva fotografija osveženog hedžbeka Suzuki Baleno
Prva fotografija osveženog hedžbeka Suzuki Baleno
1

Prva fotografija osveženog hedžbeka Suzuki Baleno

681
1
Podelite sa prijateljima:

Na internetu se pojavila prva fotografija restilizovanog modela iz Suzukijeve game, koji se na indijskom tržištu očekuje već sledećeg meseca, uz najave Japanaca da će Baleno na ostalim globalnim tržištima postati dostupan tokom godine. 

Maleni Baleno je premijerno predstavljen tokom 2015. godine, a postavljen je na Heartect platformu, koja je proizvođaču poslužila i za osnovu modela Swift. Prilikom debija, Japanci su se poslužili nazivom koji je već korišćen tokom devedesetih godina prošlog veka za celu paletu verzija: hedžbek, sedan i karavan.

Ipak, modeli iz tadašnje game su se takmičili u C segmentu, dok se Suzuki ovaj put odlučio da sa Balenom pokuša da napravi uspeh u kategoriji niže. Proizvodnja aktuelnog hedžbeka (naslovna fotografija) je uspostavljena u indijskim pogonima kompanije, zajedničkog poduhvata Maruti Suzuki, pa je to tržište ujedno postalo prvo za ovaj model. Tako nam je i prvu fotografiju, doduše lošijeg kvaliteta, obezbedio lokalni portal GaadiWaadi.

Iako je trenutno dostupna samo jedna ilustracija, deluje da se proizvođač nije opredelio za dramatične promene, barem što se vizuelnog identiteta tiče. Modifikovan je odbojnik, blago preoblikovana maska hladnjaka, a umesto uobičajene krovne antene, primenjena je vertikalna aplikacija, poput peraja. Ni u unutrašnjosti se ne očekuju značajne promene, izuzev verovatnog unapređenja kvaliteta materijala, kao i performansi info-zabavnog sistema.

Veoma je verovatno da će paleta pogonskih sklopova ostati identična, barem na matičnom tržištu gde se Baleno nudi sa sledećim pogonskim grupama: atmosferski četvorocilindarski benzin 1.2 (84 ks, 115 Nm) kao i turbodizel 1.3 (75 ks, 190 Nm). Još da dodamo da je na indijskom tržištu, početna cena za Baleno koji se tamo smatra luksuznim vozilom, malo niža od 7.000 evra.

Pored osveženog Balena, ove godine od Suzukija očekujemo da u prodajne salone, širom Starog kontinenta, dopremi i restilizovanu Vitaru, kao i potpuno novi Jimny.

AutoRepublika

(681)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Uzmeš“ neki suzuki sa savremenim turbašem od 111 ks (Baleno, Vitara) , „dobiješ“ 5MT.
A, „uzmeš“, recimo, fiestu TDCI sa 85 ks, „imaš“ 6MT. Kao i kod turbo benzinca od 100 ks.