1. Home
  2. Vesti
  3. Novi VW Golf GTI dolazi sa 300 ks?
Novi VW Golf GTI dolazi sa 300 ks?
0

Novi VW Golf GTI dolazi sa 300 ks?

708
0
Podelite sa prijateljima:

Višak snage je uvek dobrodošao.

Osma generacija VW Golfa samo što nije, a glasine kolaju da bi GTI mogao da dobije pojačanje u „konjici“. Ukoliko su spekulacije nemačkih medija tačne, trebalo bi da se radi o „cifri“ od 300 ili više konjskih snaga.

Ono što takođe možemo očekivati je uža maska hladanjaka sa većim usisnim otvorima u donjem delu odbojnika. Pozadi se naravno nastavlja s postavkom koja podrazumeva dvostruke završetke izduvnih cevi. Uglavnom, puritanci će biti zadovoljni, jer već po običaju, Volkswagen će primeniti evolutivni princip kada je o dizajnu reč. Što se unutrašnjosti tiče, ona će ugostiti digitalnu postavku.

Da se vratimo na „suštinu“. Skok na 300 konja predstavlja značajno unapređenje sa 230, s koliko raspolaže aktuelni model. Nešto slično imamo trenutno u Golfu R sa 300 ks i pogonom na sve točkove. Upravo se integralni pogon ne očekuje u GTI modelu.

Isporuka tako velike snage na prednje točkove nije lak zadatak, a za sada, tu „magiju“ je najbolje odradila Honda sa Civicom Type R.

AutoRepublika

 

(708)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments