1. Home
  2. Video
  3. BMW E30 M3 vs. Audi RS2 Avant (VIDEO)
BMW E30 M3 vs. Audi RS2 Avant (VIDEO)
1

BMW E30 M3 vs. Audi RS2 Avant (VIDEO)

699
1
Podelite sa prijateljima:

Obračun divova iz prošlog veka. 

Ekipa koju predvodi Met Votson na YouTube kanalu carwow priredila je još jedan uzbudljiv snimak. Ovaj put „na crti“ su se našla dva asa iz prethodnog veka. Mada, da stvari budu baš kako treba, Audijev adut trebalo bi da se meri sa M3 generacije E36 jer su otprilike iz istog perioda, E30 je značajno stariji.

Oba automobila nema potrebe mnogo predstavljati jer su u pitanju istinske legende automobilizma. BMW E30 M3 koristi 2,3-litarski atmosferski agregat koji razvija 215 konjskih snaga, s druge strane Audi RS2 raspolaže sa turbo motorom zapremine 2,2 litra i snage 315 „konja“.

Zanimljivo je da su oba modela i danas popularni. E30 je praktično stvorio mit o savršenoj „trojci“, a kritičari i dan danas navode da je BMW otada izgubio dizajnerski pravac i autentičnost, dok je sa druge strane RS2 bio prvi RS model Audija na kojem je ova marka obilato sarađivala sa Porscheom, ostalo je, naravno, istorija.

I koje odneo pobedu? Pogledajte sami:

 

(699)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

15.5 vs 15.7 sekundi je smesna razlika ukoliko imamo u vidu da je razlika u snazi 100ks.
Pogledajmo test njihovih savremenika, koji je malo ravnopravniji. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=1MZMgR-stHM&t=14s