1. Home
  2. Video
  3. Audi RS3 Sedan brži nego što kažu fabrički podaci (VIDEO)
Audi RS3 Sedan brži nego što kažu fabrički podaci (VIDEO)
0

Audi RS3 Sedan brži nego što kažu fabrički podaci (VIDEO)

1.51K
0
Podelite sa prijateljima:

Audijeva zver očigledno je dosta brža nego što je proizvođač naveo, što se da videti u priloženom snimku.

U prilog Audiju ide i činjenica da je voženi model koristio zimske gume, te se zaista može samo „skinuti kapa“ ovom modelu. RS3 Sedan koristi 2,5-litarski agregat sa pet redno postavljenih cilindara. Ovakav tip motora, sa pet cilindara, postao je prava retkost u savremeno doba automobilizma, te je ovaj model zbog toga još interesantniji.

Pogonska jedinica razvija 400 ks i 480 Nm. Prema fabričkim podacima, sprint do „stotke“ se obavlja za 4,1 sekundu, dok maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Ipak, ti podaci padaju u vodu nakon ovog snimka. Momak za volanom uspeo je da dođe do 100 km/h za svega 3,7 sekundi, a maksimalna postignuta brzina iznosila je 270 km/h! Podjednako je impresivan i juriš od 100 do 200 km/h koji je obavljen za samo 9,1 sekundu.

Dakle, u pitanju je svakako jedan veoma jedinstven i potentan automobil. Pogledajte snimak:

(1505)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments