1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes Concept A Sedan (VIDEO i GALERIJA)
Mercedes Concept A Sedan (VIDEO i GALERIJA)
0

Mercedes Concept A Sedan (VIDEO i GALERIJA)

208
0
Podelite sa prijateljima:

Ne, ovo nije CLA

Krajem januara je Mercedes predstavio Aesthetics A Sculpture, kao formu pomoću koje je hteo da nam sugeriše da će porodica A klase da se proširi u sledećoj generaciji. Ta „skulptura“ je u međuvremenu evoluirala u Concept A Sedan, kao prethodnicu Sedana A klase, koji bi trebalo da nastupi za par godina. Ovaj model ne zamenjuje CLA, već će mu se pridružiti.

Mercedes želi da nastavi sa tradicionalnom trozapreminskom limuzinskom formom, učinivši je uzbudljivijom sa kraćim prepustima i brojim atraktivnim detaljima poput sportske „Panamericana“ maske hladnjaka. Tipično za jedan koncept, izložbeni automobil poseduje naglašene točkove od 20 cola. Da bi se stvari dodatno začinile, prednja svetla dolaze u novoj formi intrigantnog dizajna, dok zadnji deo predstavlja moderniju varijaciju na temu CLA.

I crveni automobil sa oficijelnih fotografija i srebrni sa štanda u Šangaju imaju zatamnjena stakla, što je jasan znak da proizvođač još uvek ne želi da se vidi enterijer. On se ne vidi ni u priloženim video klipovima. Ono što se očekuje je implementacija potpuno digitalnog klastera instrumentacije, bar kao opciona komponenta.

Što se A porodice tiče, ona će biti dodatno proširena za kinesko tržište, tako da će joj biti dodat Sedan A klase sa produženim međuosovinskim rastojanjem. Šuška se i o GLB, čije ime implicira da bi mogao da se smesti između GLA i GLC. I za ovaj model se očekuje da bude „produžen“ za potrebe Kineza i poseduje opciju sa sedam sedišta.

Svi budući modeli A i B klase će počivati na evoluciji današnje MFA platforme, a pionir će biti nova A klasa hedžbek.

 

 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments