1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Ruski auto-moto sport: trka Zazonki u novoj sezoni (VIDEO)
Ruski auto-moto sport: trka Zazonki u novoj sezoni (VIDEO)

Ruski auto-moto sport: trka Zazonki u novoj sezoni (VIDEO)

2.27K
3
Podelite sa prijateljima:

Zazonki je specifičan događaj ruskog auto-moto sporta u kome su do ove zime učešće mogli da uzmu samo vlasnici vozila marke Zaporožac. Kako vreme čini svoje, pa je sve manje primeraka ove marke koji su još uvek u voznom stanju, organizatori su omogućili novim takmičarima – amaterima da nastupe.

Jedini uslov se odnosi na posedovanje originalnog ruskog putničkog vozila sa pogonom na zadnje točkove. Vredi pomenuti da se vozila različitih marki takmiče u različitim trkama.

Cela serija trka nosi opšti naziv „ZAZogonka“ a ova sezona se smatra eksperimentalnom, iz opisanih razloga. Izmene saa,u uslovile da dođe i do pomeranja u kalendaru organizovanih trka, pa je sada broj staza sa tradicionalne dve (Vladimir i Sankt Peterburg), povećan na pet.

Prva trka u sezoni “Zaporižija” je održana na snežnoj “stazi u blizini grada Žukovski koji je lociran u Podmoskovlju. Svim učesnicima je pružena prilika da “odvozaju” četiri kruga, dok se za potrebe rangiranja u finalnom plasmanu uzimalo najbolje postignuto vreme svakog od njih, ponaosob.

Pobednici, naravno nisu bili u prvom planu, već dobra zabava i druženje učesnika, koji su pomogali jedni drugima u kritičnim situacijama, kojih je svakako bilo, s obzirom da se Zaporožac u vlasništvu Artema Maslova, u seriji oštrih krivina, u jednom trenutku prevrnuo na krov.

Kako su na snegu plesali vremešni primerci Volgi, Moskviča i Zaporožaca, možete da pogledate u priloženom video klipu.

Januar i februar će doneti nova uzbuđenja i nove doživljaje. Pratimo dešavanja.

AutoRepublika

(2271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Super prilog! Izgleda kao vrhunska zabava!
Ovakvim stvarima se definitivno izdvajate od mainstream auto glasila.

Mad Max

Divno, ovi su moja braća.