1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Suzuki Jimny dobio fino podešavanje
Suzuki Jimny dobio fino podešavanje

Suzuki Jimny dobio fino podešavanje

364
1
Podelite sa prijateljima:

Standardi emisije u Evropi ostavili su značajne posledice na Suzuki Jimni. Mali terenski automobil je bio primoran da napusti tržište Starog kontinenta na mala vrata nakon dugog razvoja i polaganja velikih nada u model koji je imao sve šanse da se istakne u svojoj kategoriji, a i izvan.

Jimny se prodaje ali samo sa dva sedišta, zadnja sedišta su eliminisana da bi bila u skladu sa propisima, tako da se Jimny nudi samo kao komercijalno vozilo. Sada je ovaj specijalni Jimny obnovljen nakon što je prošao kroz ruke pravog specijaliste za transformacije kao što je Twisted. Tjuneri su odlučili da prošire svoj katalog izvan revitalizacija koje nude na klasičnom Land Roveru Defender.

I, osim činjenice da je eksterijer očigledno isti kao kod Suzukija, unutra i ispod karoserije je praktično sve novo. Počevši od eksterijera, Twisted je ostavio svoj pečat dekorativnim vinilima na donjem delu vrata i zadnjim krilima, ali i na alu felnama ofarbanim u satensko crnu boju postavljenim na gume BFGoodrich All Terrain preseka od 215 milimetara. Retrovizori i rešetka hladnjaka su u istoj boji kao i karoserija.

U unutrašnjosti, najupečatljivija promena sa luksuznijim izgledom i završnom obradom, zahvaljujući smeđim i crnim kožnim presvlakama sedišta, panela vrata, volana, ručice menjača, kojima je dodat ekran osetljiv na dodir za multimedijalni sistem sa digitalnim radiom, Apple CarPlay i Bluetooth. Za krov se nudi opcioni krovni nosač. Ali mnogo interesantnije su šasija i motor, koji pružaju ogromnu zabavu u vožnji. Šasija je nadograđena novim pletenim zadnjim stabilizatorom i vešanjem specifičnim za sport.

1,5-litarski benzinski motor, koji proizvodi maksimalnu snagu od 102 KS, napravio je eksponencijalni skok. Usvajanje turbo motora i modifikovane kontrolne jedinice motora omogućili su mu da ponudi snagu od najmanje 165 KS, sa istim 5-stepenim manuelnim menjačem. Neka poboljšanja koja se prevode i u cenu, jer ovaj modifikovani Jimny Pro košta 49.500 funti, što je oko 57.700 evra, bez poreza.

AutoRepublika

(364)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

Kakva cena i to još za dvosed 🙂