1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Stara Honda Civic karavan sa AWD pogonom i preko 1.000 ks (VIDEO)
Stara Honda Civic karavan sa AWD pogonom i preko 1.000 ks (VIDEO)

Stara Honda Civic karavan sa AWD pogonom i preko 1.000 ks (VIDEO)

399
0
Podelite sa prijateljima:

Ljubitelji Honde, oni „petrolhead“ orijentacije, često vole da njihov naizgled „običan“ ljubimac ima „paklenu vatrenu moć“ ispod haube.

Ovoga puta je stvar u ruke uzela kuća Bisimoto, dodavši ovom starom Civic karavanu pogon na sve točkove i Quaife sekvencijalni menjač.

Bisimoto je jedno od glavnih imena na američkog tjunerskoj sceni, a poslednji projekat je zaista poseban. Osnivači kompanije su u Hoonigan garažu dovezli EF generaciju Honde Civic karavan u 4×4 izdanju, a ono što je „najsočnije“ je što četvorocilindarski turbo motor isporučuje preko 1.000 konja.

Reč je o temeljno „friziranoj“ verziji Hondinog K24 motora. Po Bisiju, jedna od najvećih prednosti ovog agregata je to što je izduvna grana integrisana u blok motora. Ovo rešenje prevenira upotrebu tradicionalnih fleksibilnih cevi, ali je savršena za turbo punjenje zbog jednog otvora i kratke distance u odnosu na turbo, što redukuje takozvanu „turbo rupu“. Novi klipovi, klipnjače, bregasta vratila i druge komponente, obezbeđuju isporuku ogromne snage ali i potrebnu pouzdanost.

Ovaj Civic je dostupan s integralnim pogonom i Quaife sekvencijalnim menjačem. Modifikovani zadnji diferencijal iz Honde CR-V je sposoban da pruži brze reakcije kada prednji točkovi izgube trakciju.

Što se unutrašnjosti tiče, ovaj Civic karavan je originalne pokazivače zamenio digitalnim rešenjem. Uklonjivi Momo volan ima dva dugmeta, jedno za sirenu i drugo za „anti-lag“ sistem. Kavez po NHRA specifikacijama štiti putnike u slučaju sudara. U cilju pružanja „luksuznog“ momenta, Bisi je bio inspirisan Lamborginijevom „dijamantskom“ šarom za srednju sekciju sedišta i panela vrata.

AutoRepublika

Izvor: The Hoonigans via YouTube

(399)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments