1. Home
  2. Vesti
  3. BMW održava dvocifreni rast prodaje u Kini
BMW održava dvocifreni rast prodaje u Kini
0

BMW održava dvocifreni rast prodaje u Kini

195
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja BMW grupe na kineskom tržištu je porasla za više od 10%, prevashodno zahvaljujući ponudi lokalno proizvedenog, i prema našim utiscima, fenomenalno izbalansiranog krosovera BMW X3.

Tokom novembra, nemački proizvođač luksuznih vozila je isporučio ukupno 60.990 vozila pod oznakama BMW i Mini, što odslikava rast od 10,3% u odnosu na prošlogodišnji pretposlednji mesec u godini. Čisto digresije radi, ovaj obim prodaje u samo jednom mesecu, i samo jednog proizvođača, oko dva puta je viši nego godišnja prodaja svih marki u Srbiji.

U prvih jedanaest meseci, ukupna prodaja obe nemačke marke je porasla za 6,4%, odnosno u tom periodu je kupcima u Kini isporučeno 577.058 “plemenitih četvorotočkaša”. Po običaju, BMW ne obelodanjuje cifre koje bi prikazivale zasebne prodajne rezultate matične marke i naknadno pripojenog britanskog brenda.

Prema podacima kojima raspolaže Alijansa putničkih vozila Kine, konsultantska kuća sa sedištem u Šangaju, za ovakve prodajne brojke, najzaslužniji je BMW X3, čija je prodaja započela tokom jula ove godine.

Tokom novembra, BMW Brilliance Automotive, zajednički poduhvat nemačkog proizvođača sa kineskim partnerom Brilliance China Automotive Holdings, isporučio je ukupno 8.250 primeraka krosovera BMW X3s. Na taj način, od početka prodaje do poslednjeg dana novembra, ukupno je isporučeno 29.000 primeraka ovog modela sa povišenom pozicijom sedenja.

Iako se BMW nalazi u prodajnom naletu, ipak zaostaje na kineskom tržištu tokom ove godine, za rezultatima koje beleže glavni rivali, Mercedes-Benz i Audi.

Prodaja Mercedes-Benza je tokom novembra porasla za 2,6% u odnosu na prošlu godinu, odnosno plasirano je 52.151 četvorotočkaš sa trokrakom zvezdom na haubi. Ukupna isporuka vozila marke Mercedes u dosadašnjem toku godine, zaustavila se na brojci od 603.089 primeraka, odnosno porasla je za 12% u odnosu na lanjski period.

Slično rezultatima Mercedesa, novembarska prodaja marke Audi je zabeležila rast od 2,7% na ukupno isporučenih 57.721 vozila. Ukupna isporuka Audija, do zaključno sa novembrom, zaustavila se na cifri od 597.451 primeraka, što je dovoljno da se iskaže rast od 13% u odnosu na godinu ranije.

AutoRepublika

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments