1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Volkswagen uvodi IQ.DRIVE i najavljuje redizajn logoa
Volkswagen uvodi IQ.DRIVE i najavljuje redizajn logoa
0

Volkswagen uvodi IQ.DRIVE i najavljuje redizajn logoa

539
0
Podelite sa prijateljima:

Moderni automobili su „napakovani“ brojnim sistemima asistencije. Ima tu mnogo nepotrebnih stvari ali ima i nekih koji zaista pomažu. Proizvođači su skloni da te svoje sisteme „krste“ atraktivnim nazivima, pa tako Ford ima „Co-Pilot 360“, Nissan „ProPILOT“ i slično.

U slučaju Volkswagena, napredni sistemi se trenutno tretiraju individualno, jer nema izdvojenog naziva koji ih obuhvata. Međutim, to će se promeniti od januara 2019., kada nemački gigant uvodi IQ.DRIVE.

Reč je o generičkom nazivu u koji će biti uključene sve tehnologije asistencije koje marka poseduje, vezane za vožnju, parkiranje i bezbednost. U bliskoj budućnosti, naziv će takođe uključivati i sve tehnologije automatizovane vožnje, koje su trenutno u razvoju.

Volkswagen kaže da će novo ime koje obuhvata dostupne aplikacije, biti u opticaju već u januaru 2019., kada prvi automobili budu nosioci IQ-DRIVE-a.

Da bi popularizovao brendiranje, Volkswagen će lansirati reklamnu kampanju u Nemačkoj do Božića, dok će u ostalim evropskim zemljama, biti raširena u toku sledeće godine. VW nije saopštio kada i da li će IQ.DRIVE biti dostupan globalno ili samo u markama unutar grupe.

Promena u pristupu, kada je o sistemima asistencije reč, uvertira je u šire korporativne promene koje će unaprediti korporativni identitet Volkswagena. Najveća među njima će biti redizajnirani logo i novi dizajnerski jezik marke, koji na scenu stupaju već u proleće.

AutoRepublika

(539)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments