1. Home
  2. Vesti
  3. Toyotin mali krosover spreman za Ženevu
Toyotin mali krosover spreman za Ženevu
0

Toyotin mali krosover spreman za Ženevu

202
0
Podelite sa prijateljima:

Potvrđeni pogon na sve točkove i hibridni pogon.

B segment krosovera u Evropi postaje sve „gušće naseljen“ ali Toyota je uverena da ima mesta za još jedan. Za sada poznat jednostavno kao B-SUV, novajlija „spaja vaskoliko iskustvo koje pruža mali automobil sa SUV nasleđem“. To je zapravo način kompanije da objasni da je Yaris dobio tretman koji ga je pretvorio u model s povišenim klirensom. Na novom tizeru možemo dobiti ograničeni uvid u zadnji deo vozila, uz senf žutu boju.

Ono što je važnije su dve oznake u donjem desnom uglu zadnjih vata, koje otkrivaju da će mali krosover biti dostupan s integralnim pogonom i hibridnim sklopom. Plavi Toyotin bedž dodatno označava elektrifikovanu postavku, dok se tanka kućišta LED signalne grupe pružaju preko zadnjih vrata.

Prethodni tizer je bio u vidu skeča bočnog profila B-SUV-a, nagoveštavajući gotovo ravnu liniju krova. Ovo sugeriše da će novi model biti praktičniji od „mladalačkog“ C-HR-a. Rival Nissan Jukea će biti pozicioniran ispod C-HR-a u Toyotinom portfoliju i biće duži, viši i širi od Yarisa. U isto vreme, imaće duže međuosovinsko rastojanje i aranžman sistema ogibljenja spreman za terensku vožnju, što će ga svakako izdvojiti od konkurencije.

Dakle, ne treba na B-SUV gledati kao na „Yaris krosover“, jer će ga sem posebnog dizajna krasiti i poseban karakter. Doduše, dva modela će deliti TNGA-B platformu i 1,5-litarski benzinski motor uparen s hibridnim sistemom.

B-SUV će imati premijeru 3. marta na Salonu u Ženevi, gde će Toyota na svoj štand predstaviti i drugu generaciju Miraija, RAV4 Plug-in Hybrid i GR Yaris. U Švajcarsku će pristići i nedavno obelodanjena Supra 2.0.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments