1. Home
  2. Vesti
  3. Donald Tramp ponovo kritikovao General Motors
Donald Tramp ponovo kritikovao General Motors
0

Donald Tramp ponovo kritikovao General Motors

187
0
Podelite sa prijateljima:

Američki predsednik izjavio je da pokušaj General Motorsa da se više fokusira na električna vozila neće uspeti, kao i da država ne gleda blagonaklono na zatvaranje fabrika u SAD i otvaranje pogona u drugim zemljama. 

GM je pod velikim pritiskom Trampove administracije otkako je 26. novembra najavio da će zatvoriti nekoliko proizvodnih lokacija u SAD, čime će više od 15.000 radnika dobiti otkaz.

Američki proizvođač saopštio je prošle godine da planira da do 2023. godine lansira najmanje 20 novih potpuno električnih modela, što je posebno zasmetalo Trampu koji je u intervjuu za Fox News kritikovao GM. „Pokušavaju da prebace svoj fokus na električna vozila. Lepo je da ih imate u ponudi i da oni imaju udeo u prodaji, ali potpuni prelazak na električne automobile im neće uspeti. Jednostavno neće“, rekao je Tramp.

Predsednik SAD otvoreno je kritikovao poslovni plan izvršne direktorke Meri Bare, nazvavši ga „katastrofalnim“. „Dve nedelje pred Božić oni saopšte javnosti da će da zatvore fabrike u Mičigenu i Ohaju, to je za mene neprihvatljivo“, dodao je predsednik iz redova republikanaca.

Tramp je naveo da će Ohajo pronaći „nove investitore za dva minuta“, kao i da njegova administracija neće nimalo blagonaklono gledati na odluke General Motorsa koje su napravljene u prethodne dve sedmice. Pretnje predsednika su oštrije nego ranije, s obzirom na to da se sada tvrdi da će novi sporazum o slobodnoj trgovini (koji američki predstavnički dom još nije potvrdio) sa Meksikom i Kanadom favorizovati druge američke proizvođače koji neće seliti svoje fabrike.

Kritičari iz redova demokrata tvrde da se Tramp okomio na GM pre svega zbog fabrike u Ohaju jer se smatra da će ta država biti ključna za izbore za predsednika 2020. godine. No, očigledno je da ova drama definitivno ne prija General Motorsu čije su akcije pale na berzi u četvrtak za 1,4%.

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments