1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Custo – prve fotografije minivana
Hyundai Custo – prve fotografije minivana
0

Hyundai Custo – prve fotografije minivana

231
0
Podelite sa prijateljima:

Korejci su žustrijim tempom navalili s prikazom tizera, crteža, nagovešataj budućeg minivana s oznakom Custo, a koji je namenjen kineskom tržištu. To može da znači samo jedno, odnosno izgleda da je zvanična premijera samo par nedelja ispred nas.

Dakle, Azijati su pre nekoliko dana izdelili slike iz kabine Custoa, dok su juče objavljene i fotografije eksterijera, pa tako možemo da bliže osmotrimo novitet i pojedinosti vezane za dizajn.

 

Očigledno je da je njuška vozila veoma bogato konfigurisana, kako kaže naš narod. Za razliku od automobila koji se pojavio na nezvaničnim slikama koje smo videli zahvaljujući kineskom sertifikacionom telu, pre par meseci, ova kreacija deluje kao da su inženjeri dali sve od sebe.

Ovaj Custo koji danas gledamo je lišen neofarbanih, jeftinih i plastičnih zaštitnika iznad lukova točkova na blatobranima, pa pored gabaritnijih sportski dizajniranih naplataka, poseduje i više dekorativnih umetaka. Dodano, na jednoj od fotografija se da zapaziti da prikazani primerak nudi i panoramski krovni otvor izveden u dve sekcije.

Poređenje sa sestrinskom Kijom Carnival se nameće samo po sebi. Tu moramo reći da je Custo sićušan sam Carnivala, iako poseduje otvore za ulazak u kabinu koji se po dužini prostiru na 715 milimetara, a koje „pokrivaju“ klizna vrata montirana po bokovima. Tu je i tri reda za smeštaj putnika, pa i bazična verzija koja u drugom redu nudi dve zasebne fotolje, dok je u trećem klupa jedinstvena, pa prima tri individue. Kada su i sedišta Custoa sklopljena, zapremina prtljažnika je inferiornija od one koja krasi Renault Clio, i iznosi 262 litara.

Kada pričamo o gabaritima, momenat je da se opet osvrnemo na Carnival, pa možemo reći da je novitet dug 4.950 milimetara (minus od 205 mm), širok je 1.850 mm (minus 145 mm), visok je 1.734 mm (minus 16 mm), dok je međuosovinski razmak opet kraći nego onaj kod Kijinom takmaca, pa iznosi „samo“ 3.055 mm spram 3.090 mm kod Carnivala.

Set raspoloživih pogonskih jedinica predviđa ugradnju samo turbobenzinskih agregata. Jedni će biti jednoipolitarske zapremine i razvijaće 170 konjskih snaga, dok će moćnije izdanje računati na jedinicu od 2.0 litra i 236 „konja“. Obe verzije će se oslanjati na osmostepeni automatski menjač, kao i na trakciju koju donose prednji točkovi u ulozi pogonskih.

Za proizvodnju minivana nazvanog Custo je već zadužen zajednički poduhvat koji su Korejci oformili u Kini, a koji se zove Beijing Hyundai, što će reći i da je izgrađen u prestonici Narodne Republike Kine. Cene ćemo tek čuti, ali nas neće previše ni doticati jer nije planiran izvoz ovog modela van najmnogoljudnije države na svetu.

AutoRepublika

(231)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments