1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Dacia Sandero stiže početkom septembra
Nova Dacia Sandero stiže početkom septembra
2

Nova Dacia Sandero stiže početkom septembra

2.27K
2
Podelite sa prijateljima:

Premijera nove iteracije popularnog Sandera biće održana početkom narednog meseca, s tim da se veruje da će tačan datum biti 7. septembar. 

Novi Sandero mogao bi se tako naći u prodaji na nekim tržištima već krajem ove godine, dok će početkom iduće biti dostupan gotovo u celoj Evropi.

Najveća promena kod rumunskog bestselera biće prelazak na napredniju platformu – CMF-B arhitekturu koju pored njega koriste i Renault Clio i Captur, te Nissan Juke. Budući Sandero imaće tako pravo i na hibridnu E-Tech varijantu koja kombinuje 1,6-litarski atmosferski bezninski agregat sa dva elektromotora i ukupno nudi 140 ks.

Očekuje se da će novi rumunski adut porasti u odnosu na aktuelnu generaciju, kao i da će ponuditi kvalitetnije materijale u kabini. Enterijer će biti i značajno moderniji, uz potpuno novu centralnu konzolu.

Sandero će tako dobiti novi ekran osetljiv na dodir dijagonale 9,3 inča koji će biti postavljen na vrh centralne konzole. Ovaj displej nudiće brži odziv i koristiće noviji informativno-zabavni sistem.

Paleta motora i dalje nije saopštena, ali ono što jeste poznato da će deo nje definitivno biti pomenuti hibrid, ali i agregat pod oznakom TCe 100. U pitanju je trocilindarski turbo benzinski motor koji raspolaže sa 100 ks i 160 Nm. Ova pogonska jedinica nalazi se i u Daciji Duster od prošle godine. Iako će u ponudi biti i hibridno izdanje, nerealno je očekivati da dizel ne bude deo portfolija kod novog Sandera.

Postavlja se pitanje da li će ova unapređenja imati za posledicu i daleko višu cenu? Prema prvim informacijama iz francuskih medija ne bi trebalo da dođe do drastičnog skoka. Prema njihovim navodima novi Sandero imaće početnu cenu od 9.000 evra.

AutoRepublika 

(2271)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Skoro smo bili u Pirotu, koristili TAXI, kažu da ih je većina Dacia, mi koristili Sandero 1.4benzin, kupljen polovan sa 130km km, sada na 430K km na TNG, redovno održavan. Ono što me dojmilo, da sa nas četvoricom i još 80kg tereta, ogibljenje i amortizeri odlično rade, pitah vozača, kaže da su fabrički amortizeri. Hvali ga, on ga vozi sve vreme.
Može im se zameriti svašta, ali su jednostavni i pouzdani.

moron

Kad će Peki da nam testira hibridnu E-Tech varijantu Clia ( „koja kombinuje 1,6-litarski atmosferski bezninski agregat sa dva elektromotora i ukupno nudi 140 ks“ ?