1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Porsche Cayenne Turbo GT (GALERIJA)
Premijera: Porsche Cayenne Turbo GT (GALERIJA)
2

Premijera: Porsche Cayenne Turbo GT (GALERIJA)

299
2
Podelite sa prijateljima:

Porsche je predstavio „superautomobil u telu SUV modela“. 

Cayenne Turbo GT je prošle nedelje postavio novi rekord za SUV četvorotočkaša na Nirburgringu, što dovoljno govori o potentnosti i voznoj dinamici ovog noviteta. Turbo GT je dostupan samo kod kupeolikog Cayennea, što predstavlja želju Porschea da se dodatno dodvori kupcima ovakvih performantnih vozila.

Novi SUV nemačke premijum marke koristi 4,0-litarski twin-turbo V8 motor koji u ovom slučaju isporučuje mamutskih 631 ks i 849 Nm. Porsche navodi da je ova pogonska jedinica dobila nekoliko novih delova, uključujući kolenasto vratilo i klipove. Snaga se na točkove prenosi putem osmostepenog automatskog menjača.

Prevedeno u performanse, Cayenne Turbo GT u stanju je da obavi sprint do „stotke“ za svega 3,3 s, dok će četvrtinu milje „preleteti“ za samo 11,6 s. Maksimalna brzina iznosi velikih 299 km/h.

U Porscheu navode da su posebno obratili pažnju na ogibljenje, kako bi automobil mogao da da svoj maksimum na stazi. Inače, potentni Cayenne koristi vazdušno ogibljenje.

Novi SUV koristi točkove od 22 cola, koji su za jedan inč širi na prednjem delu vozila. Nemački model dolazi u fabričkom izdanju sa Pirelli P Zero Corsa pneumaticima, a kao standardna oprema se navode i keramičke kočnice.

Cayenne Turbo GT razlikuje se od matičnog Coupea po malo drugačijem anfasu sa nešto većim usisnicima za vazduh, dok pozadi dominira veliki spojler na krovu, kao i impresivni difuzor.

U kabini je sve u aktuelnom stilu Porschea, s tim da se u ovaj model može smestiti najviše četiri putnika, te su i pozadi dva zasebna sedišta umesto klasične klupe.

Porsche je saopštio da je već počeo sa primanjem narudžbina za Cayenne Turbo GT.

AutoRepublika 

(299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Hercegovac

Porsche – najkvalitetnije germansko vozilo. Ali za mnogo manje novca se uzme Alfa Stelvio (510 KS) sa kojim se ima gotovo isti osjecaj voznji. Urus i Levante…..ihhh mnogo je to novca.

TheStig

Što je vozilo tehnološki i mehanički komplikovanije sve je više problema i manje pouzdanosti. Porsche ima brdo problema sa Macanima, Boxsterima, Panamerama itd. Što se tice Alfe. Znaš ono „Reci mi nešto pokvareno-Alfa Romeo“ 🤣🤣🤣