1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: BMW Serije 2 kupe
Prve fotografije: BMW Serije 2 kupe
1

Prve fotografije: BMW Serije 2 kupe

233
1
Podelite sa prijateljima:

Fotografije pred nama su se na globalnoj mreži pojavile juče i one ilustruju verovatan izgled bavarskog kupea iz Serije 2, i to u M paketu opreme. Kodni naziv ove generacije najmanjeg kupea BMW-a glasi G42. Novinari licitiraju činjenicom da je automobil snimljen u fabričkim halama, nagađajući da ono što vidimo, možda nije i finalni izgled serijske verzije, mada nama i ne deluje toliko nedovršeno.

Prvo što upada u oči jeste maska hladnjaka ovozemaljskih gabarita. Ništa tu nije hipretrofirano i sada već postaje očito da na manjim predstavnicima game BMW-a, rešetka hladnjaka ostaje smernih, rekli bismo prikladnih dimenzija. Na veličinu iste nema uticaja ni činjenica da je „uslikana“ najmoćnija verzija „dvojke“ u kupe izdanju, a što nam otkrivaju usisnici za vazduh, ali i završeci izduvnih cevi, sve i da nema oznake M240i.

Pre neke dve godine je postalo poznato da proizvođač planira da u Seriji 2 jedino kupe verzija ostane s klasičnom postavkom, što na jeziku Bavaraca podrazumeva uzdužno postavljen motor i zadnji pogon. Nasuprot klasičnom kupeu, nedavno je predstavljen novi najmanji bavarski Gran Coupe, a mi smo prisustvovali dinamičkoj premijeri.

Što se tiče preferiranog kupea, možemo reći da on počiva na CLAR modularnoj platformi, baš kao i svi „pravi“ modeli BMW-a. To dalje podrazumeva sličan set motora kao što ga ima i Serija 3, uz implementaciju ZF menjačke kutije koju karakteriše konvertor obrtnog momenta i osam stepeni prenosa.

Premijeru novog kupea ćemo čekati do sledeće godine, ali nećemo svedočiti i debiju kabriolet izdanja. U približno toj veličini, BMW će nuditi samo atraktivan roudster Z4.

AutoRepublika

(233)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Hokmun

Subaru WRX, ti li si? 😂