1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Bugattija: Nećemo juriti nove rekorde
Šef Bugattija: Nećemo juriti nove rekorde
0

Šef Bugattija: Nećemo juriti nove rekorde

261
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Bugattija, Stefan Vinkelman, u intervjuu za Motortrend potvrdio je da taj proizvođač nema na listi prioriteta novi rekord za serijski automobil sa najvećom maksimalnom brzinom. 

„Kada sam došao u Bugatti odmah sam preuzeo Chiron koji sam detaljno testirao. Želeo sam da se lično uverim u sve vrline tog automobila i kada danas vidim da se o Chironu priča samo u smislu maksimalne brzine ostajem poprilično razočaran jer je to automobil sa toliko mnogo vrlina“, rekao je Vinkelman. On je dodao da veruje da je ime Bugatti postalo sinonim za performanse, ali i da je ta marka mnogo više od toga.

Jasno je zašto su ljubitelji automobilizma povezali Bugatti sa navedenim. Ipak je ovaj brend 2005. godine sa Veyronom postavio rekord za najbrži serijski automobil, posle toga su sa Veyronom Super Sport ponovo postali rekorderi, a najbrži su bili u kategoriji kabrioleta sa Veyronom Grand Sport Vitesse.

Mada će pojedini fanovi ove marke ostati razočarani što Bugatti neće pokušati da povrati prvo mesto po pitanju maksimalne brzine među serijskim automobilima od Koenigsegga, daleko od toga da francuski brend nema velike planove.

Prema rečima šefa ovog proizvođača, Stefana Vinkelmana, kompanija je spremna da dalje razvija svoju gamu. „Ne možemo se večito zadržati na jednom modelu. Sada imamo i Divo koji je derivativ Chirona i posvećen je drugačijem vidu performansi. Ipak, treba da se prisetimo da smo u prošlosti imali i modele koji nisu bili hiperautomobili“, rekao je Vinkelman.

Ovo je indikacija da Bugatti namerava da uvrsti još automobila u svoj portfolio. Ipak, za razliku od konkurenata u Ferrariju, Lamborghiniju, Porscheu, Francuzi ne nameravaju da uplove u SUV vode. „Krosover nije deo našeg DNK, naše tradicije“, izjavio je Vinkelman.

Prvi čovek Bugattija dodao je da će novi model marke biti usmeren ka globalnom uspehu, a ne ka nekoliko specifičnih tržišta, kao i da od njega očekuje da će podići na još viši nivo reputaciju tog brenda.

 

 

(261)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments