1. Home
  2. Vesti
  3. Land Rover planira manjeg brata za novi Defender?
Land Rover planira manjeg brata za novi Defender?
2

Land Rover planira manjeg brata za novi Defender?

184
2
Podelite sa prijateljima:

Britanski portal What Car javlja da rukovodstvo Land Rovera trenutno razmatra opciju manje verzije legendarnog Defendera. 

Ova varijanta trebalo bi da bude značajno manjih gabarita, i osim toga zamišljena je kao vozilo za mlade kupce. Stoga i niža cena, koja bi za osnovni model trebalo da bude niža od 30.000 evropskih novčanica.

What Car veruje da bi novi baby Defender mogao da bude uvod u stvaranje jednog novog podbrenda kod Land Rovera, onog koji bi bio cenovno pristupačniji naspram standardnih modela ove marke. Osim toga, ističu i da bi novi model imao daleko manje opreme od standardnog Defendera, te da i enterijer bio drugačiji, sa manje kvalitetnim materijalima u kabini.

Interesantno je da kao rivale navode Audi Q3, Volvo XC 40 i BMW X1, što nas upućuje da bi i eventualni budućni Land Rover i dalje bio član premijum segmenta.

Verovatno najzanimljiviji deo ove najave britanskog portala jeste onaj u vezi sa motorizacijom. Tako bi prema informacijama kolega sa Ostrva, potencijalni model koristio 1,5-litarski trocilindarski benzinski agregat u osnovnoj verziji, i da bi u tom slučaju snagu prenosio isključivo na prednje točkove.

U ponudi bi navodno bila i plug-in hibridna verzija, s tim da bi se onda snaga slala na sve točkove. What Car takođe tvrdi i da bi Land Rover podario drugačiji naziv novom modelu, neki koji do sada nije bio u upotrebi kod ovog brenda.

Da li u ovome ima istine ostaje da se vidi, ali What Car navodi da će se ovaj SUV pojaviti na tržištu 2022. godine.

AutoRepublika 

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Tradicionalni ljubitelji brenda će da se ispovraćaju na ovu „trocilindričnu FWD vest“ …

Херцеговац

Најбоље би било да се сви произвођачи приме у премијум клуб па да завршимо са некоректним амбицијама и неисчуђавамо се безобразлуку многих.