1. Home
  2. Vesti
  3. Kakav stil će doneti novi modeli BMW-a?
Kakav stil će doneti novi modeli BMW-a?
1

Kakav stil će doneti novi modeli BMW-a?

346
1
Podelite sa prijateljima:

Svi smo mi samo ljudi, više ili manje osetljivi na impulse koji stižu iz okruženja. Tako i Adrijan van Hojdonk na mestu šefa dizajna grupacije BMW kaže da nije imun na čavrljanja javnosti o stilu koji promovišu nova vozila Bavaraca, i da će usled toga, u budućnosti biti implementiran čistiji pristup.

Po opštoj oceni javnosti, stil koji je BMW forsirao tokom nekoliko prethodnih godina se pokazao kao kontroverzan, čemu su u velikoj meri doprinele ogromne maske hladnjaka, počesto i s pozadinskom rasvetom, a to nije u skladu s ukusom širokih narodnih masa, kao da je to pa bitno, jer vozila i nisu konstruisana da se dopadnu svekolikom plebsu, imajući u vidu da pripadaju segmentu premijum.

Kako bilo, promene u ovom segmentu se krčkaju, barem su nagoveštene od strane šefa dizajna plavo-belog amblema. Adrijan van Hojdonk je kazao da će budući bemvejci imati rešetke hladnjaka koje neće da bodu oči. Čovek koji je zanat pekao kod Krisa Bengla, to je kazao u razgovoru s kolegama iz TopGeara, a ko prati automobilsku industriju, svakako zna da ko je pomenuti Amerikanac i koliko je samo on kontroverze uneo u poslovanje BMW-a.

Šta god narod pričao, činjenica je da BMW beleži rekordne tiraže prodaje i poslednje godine je isporučio 2,1 milion četvorotočkaša širom sveta, uz plasman 177 hiljada vozila koje je kroz svoje šake propustilo odeljenje M. Stoga, priče o kontraverzi shvatite kao veoma relativne, jer kao što rekosmo, većina nikako nije ciljna grupa na koju „pucaju“ BMW i ostale luksuzne marke.

“Osećamo da je nužno da nastavimo s dodavanjem dizajnu novih stilskih elemenata, ne možemo se ponavljati s onim što već imamo. Nekada je nužno da se malo udaljimo i dodamo nešto novo. Razlog za to je što želimo da ostvarujemo uspeh i za deset godina,” kaže van Hojdonk.

Dodao je da njegov tim stručnjaka ima jasnu ideju o tome šta radi i da se njihov angažman ne može smatrati eksperimentalnim. Kaže da se oni ne razbacuju idejama u stihijskom maniru, pa da vide kako bi šta eventualno izgledalo. “Sve je deo nekog ciljanog procesa,” kazao je on.

Kada se radi o rešetki hladnjaka, šef dizajna misli da je marka odradila sve, od uspravne postavke, veoma tanke do široke i veoma nisko postavljene, pa u osnovi može da nastavi u kom god pravcu želi, posebno imajući u vidu da je nasleđe bogato. Kako bilo, očekujte čistiji dizajn, reče van Hojdonk:

“Mislim da će u budućnosti biti veoma važno da nam stil bude čistiji. Osmislićemo rešetku hladnjaka na način da odgovara proporcijama i veličini vozila, i u odnosu na to što želimo da vozilo poručuje okruženju, kakav utisak na njega do ostavi.“

Ovo bi moglo da znači kraj velike maske hladnjaka na vozilima BMW-a.

AutoRepublika

(346)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Eto,BMW ipak osluškuje šta kaže raja i nešto mijenja…dok glavonje iz Renault niti vide,niti čuju.Naučili da naprave čardak i sad ga štancaj u svim mogućim segmentima i poptuno zanemarili,bolje reći izbacili iz proizvodnje obične klasične automobile.