1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Audi predstavio samoleteći taksi (GALERIJA)
Audi predstavio samoleteći taksi (GALERIJA)
0

Audi predstavio samoleteći taksi (GALERIJA)

166
0
Podelite sa prijateljima:

Audi ne odustaje od svog samovozećeg i samoletećeg konceptualnog modela koji nosi naziv Pop.Up Next. 

Nemačka kompanija prikazala je modularni sistem koji se sastoji od električnog automobila i malog drona, odnosno letelice koja koristi četiri propelera. Na demonstraciji tehnologije koju je organizovao Audi prikazan je metod funkcionisanja ovog naprednog koncepta prevoza.

Naime, putnik sam bira lokaciju do koje želi da stigne. Maleni električni dvosed biva „pokupljen“ sa dronom koji vazdušnim putem dostavlja automobil na željenu lokaciju. Nakon sletanja, putnici nastavljaju putovanje automobilom, koji je takođe, poput drona, u potpunosti autonoman, odnosno nije potrebno ljudsko upravljanje vozilom.

Nemačka marka nije dala više informacija o tome kakve baterije koristi dron, ili koliki je domet oba dela modularnog sistema. Osim toga, i predstavljeni koncept nije u „pravoj veličini“. U pitanju je zapravo maketa četiri puta manja od predviđenog „pravog“ sistema.

Odgovorni u Audiju gaje velike nade povodom ovog ambicioznog projekta. Oni navode da bi ovakav način prevoza mogao zaživeti u narednih deset godina.

Audi na razvoju samoletećeg taksija radi zajedno sa kompanijama Italdesign Airbus. 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments