1. Home
  2. Vesti
  3. Budući Audi Q6 usvaja dvodelne farove a stiže i Q5 na novoj platformi
Budući Audi Q6 usvaja dvodelne farove a stiže i Q5 na novoj platformi
1

Budući Audi Q6 usvaja dvodelne farove a stiže i Q5 na novoj platformi

1.00K
1
Podelite sa prijateljima:

U svežim objavama automobilskih medija je moguće zapaziti špijunske slike Audijevih testnih vozila, a navodi se da su nastale u američkoj saveznoj državi Kolorado. Te slike nećemo objavljivati jer zbog zaštićenih vlasničkih prava, a pride su još i vozila kamuflirana u tolikoj meri da je praktično prilično besmisleno gledati ih. Kako bilo, ono što je i s takvih ilustracija jasno, jeste to da će Audi usvojiti dvodelni stil prednjih svetlosnih grupacija.

Električni krosover Audi Q6 e-tron (koji je kao teško kamufliran i prikazan na naslovnom mestu) će posedovati prazan čeoni panel i pokazivače pravca u vidu “obrva”, dok će glavni farovi biti ugrađeni na nešto nižoj poziciji.

Model Q6 e-tron će otvoriti novu porodicu globalnih aduta kompanije. U skladu s numeričkim indeksom nije teško pretpostaviti da će novitet biti smešten između krosovera s oznakama Q5 i Q7, pa je zato važno i dodati da taze SUV neće biti povezan s kineskim SUV-om po imenu Audi Q6. Električni krosover će biti utemeljen na novoj platformi PPE (Premium Platform Electric), a koju Volkswagen razvija za velike i skupocene modela. Prema dostupnim preliminarnim informacijama, premijera modela Audi Q6 e-tron će uslediti negde tokom 2024. godine.

Pre toga je za očekivati premijeru treće generacije krosovera Audija Q5, što je u planu pre isteka 2023. Zadržaće poznati dizajn jednodelnih farova i široku masku hladnjaka. U mehaničkom smislu, to će biti evolutivni pomak u odnosu na aktuelni model. Podrazumeva se platforma MLB Evo, benzinski i dizel motori i široka paleta hibridnih verzija koja će nastaviti da se bogati. Najverovatnije je da će u ponudi opstati i kupeoliki Audi Q5 Sportback kao i nabrijani Audi SQ5. Ovakve modifikacije su već viđene tokom testiranja.

AutoRepublika

(1003)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
mkm

А svve je pocelo od Citroena Picasso