1. Home
  2. Vesti
  3. Opel je (naizgled) solidno poslovao u Evropi tokom prošle godine
Opel je (naizgled) solidno poslovao u Evropi tokom prošle godine
1

Opel je (naizgled) solidno poslovao u Evropi tokom prošle godine

276
1
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je uspela da održi prodaju na nivou iz 2020. godine, ali poređenje sa periodom pre pandemije korona virusa ukazuje na dramatičan pad isporuka…

Opel više nije gubitaš, PSA grupa uspela je da za kratko vreme preokrene situaciju u proizvođaču iz Riselshajma. Prošle godine je Opel u Evropi dostavio 488.383 automobila, što je gotovo isti rezultat kao i 2020. godine.

No, naspram 2019. godine, Nemci su u “debelom” minusu od čak 40,3%! Strašniji manjak na tom planu u Evropi ima samo Ford sa -44,6%, svi ostali bitniji brendovi imali su manji pad u odnosu na Opel!

Prodaja germanske marke počivala je pre svega na uspehu Corse koja se probila do 180.643 nova vlasnika (-9% u odnosu na 2020. godinu). Ampera-e se ne proizvodi već neko vreme i jedan je od zombi modela koji su i dalje prisutni na ovdašnjem tržištu, te je prošle godine registrovano 118 komada.

Astra K je prethodne godine došla do kraja karijere što bi delimično moglo objasniti loš rezultat sa 59.109 isporučenih jedinica (-16%). Opel Combo upisao je 13.641 prodat automobila, uz manjak od 31%.

Crossland se dočepao 78.950 kupaca, što je za 15% slabiji plasman nego 2020. Opet, i uz takav minus bio je bolji od novajlije – Mokke (72.753). Zapravo, da nije bilo Mokke koja je novi model, sasvim je sigurno da bi Opel u globalu ostvario pad prodaje, jer su mu gotovo svi modeli u minusu!

Grandland je dostavljen u 50.222 primerka (-30%), a Insignia u 20.513 (-2%). Opel Movano je dodao 112 prodatih vozila uspehu nemačke marke, dok je Vivaro ubacio još 2.320 četvorotočkaša (+109%).

Zafira Life je tokom 2021. godine uspela da stigne do 9.944 kupca na evropskom tlu, što je za 1% slabiji rezultat nego 2020. godine. Dakle, iako rukovodstvo Opela priča o solidnom uspehu na Starom kontinentu, prodajni rezultati ih u potpunosti razotkrivaju…

AutoRepublika 

(276)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Bogami, Opel je u ozbiljnom problemu.