1. Home
  2. Vesti
  3. Novi performantni Peugeot 308 na nišanu ima VW Golf R
Novi performantni Peugeot 308 na nišanu ima VW Golf R
0

Novi performantni Peugeot 308 na nišanu ima VW Golf R

325
0
Podelite sa prijateljima:

Ipak, neće stići pre 2022.

Peugeot 308 je osvežen pre tačno tri godine, ali sada već počinje da pokazuje znake vremešnosti. Ono što je još važnije je da je C segment u Evropi prepun novijih i atraktivnijih modela poput VW Golfa, Škode Octavije, SEAT Leona, Ford Focusa itd.

To znači francuska kompanija mora da deluje brzo i lansira novu generaciju popularnog hedžbeka, a po novom izveštaju, ovo bi trebalo da se desi krajem sledeće godine ili početkom 2022.

Britanski Autocar tvrdi da će doći do velikih promena kada je o novajliji reč. Biće baziran na unapređenoj verziji EMP2 platforme PSA, koja takođe čini osnovu za aktuelnu generaciju 308. Regularna verzija će dobiti elektrifikovane i efikasnije pogonske sisteme, ali ono što je najinteresantnije u čitavoj priči je hibridizovana performantna varijanta.

Britanska publikacija izveštava da će novi 308 iskoristiti prednosti tromotorne postavke za perjanicu. Ona će koristiti 1,6-litarski turbobenzinac, podržan od strane dva elektromotora, po jedan za svaku osovinu, što je slična postavka kao kod 3008 PHEV. Glasine kažu da će „hot heč“ raspolagati s više od 300 ks uz pogon na sve točkove. Dakle, imamo posla s ozbiljnim rivalom VW Golfa R, za koji takođe kolaju glasine da će biti hibrid.

Novoformirana Peugeot Sport Engineered (PSE) divizija će biti odgovorna za razvoj performantne 308-ice, koja će takođe usvojiti kruće ogibljenje i veće kočnice. Ipak, neće dobiti GTi bedž, tako da će on ostati limitiran na „hot heč“ baziran na novom 208.

Što se regularnih modela tiče, očekuje se da Peugeot nastavi s ponudom u vidu tradicionalnih benzinaca i dizelaša. Čisto električni 308 je navodno takođe u igri, a trebalo bi da pristigne nešto kasnije, mada još uvek nije zvanično potvrđeno za sada.

AutoRepublika

(325)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments