1. Home
  2. Vesti
  3. Posle vlasnika Cayenna, VW mora da vrati novac i kupcu dizelgejtom zaraženog Golfa
Posle vlasnika Cayenna, VW mora da vrati novac i kupcu dizelgejtom zaraženog Golfa
1

Posle vlasnika Cayenna, VW mora da vrati novac i kupcu dizelgejtom zaraženog Golfa

520
1
Podelite sa prijateljima:

Već smo izvestili o sličnoj presudi nemačkog suda koji je naložio proizvođaču modela Porsche Cayenne da isplati odštetu vlasniku vozila koji je poželeo da ga vrati proizvođaču zbog toga što nije imao saznanje o ugradnji nelegalnog softvera za upravljanje izduvnim gasovima. Kako smo i tom prilikom izneli, izgleda da kreće novi talas pogroma za VW grupu, koja je možda preuranjeno objavila da je dizelgejt pakao iza kompanije.

Sada je nemački sud iz Augsburga doneo sličnu presudu, ovoga puta pritiv Volkswagena direktno, nakon što je tužbu slične sadržine podneo vlasnik Golfa iz 2012. godine. Nakon saznanja o sadržaju sudskog rešenja koje nalaže naknadu štete vlasniku vozila u punom iznosu nekada plaćene cene, Volkswagen je obelodanio da smatra da je sud na materijalno pogrešan način primenio zakon i najavio je žalbu Apelacionom sudu.

“Po našem mišljenju, nema pravnog osnova za ovakav prigovor kupca. Kupac nije pretrpeo nikakve gubitke niti je iskusio nekakvu štetu po osnovu kupovine našeg vozila. Naši automobili su bezbedni i sposobni za upotrebu,” navodi se u izjavi koju je medijima dostavio VW.

Pored toga, nemački gigant je naveo da je od 2015. godine do danas podneto oko 9.000 sličnih tužbi a da su ih sudovi po pravilu odbacili, što na prvoj instanci, što na višim sudovima.

Poznata je činjenica je VW na globalnom tržištu plasirao oko 11 miliona vozila sa instaliranim nelegalnim softverom, pa sudska praksa koja počinje da biva uspostavljenja budi jezu među akcionarima i rukovodećim kadrom nemačkog proizvođača.

Po svemu sudeći, deluje da se Nemci neće izvući samo sa isplatom odšteta američkoj državi i kupcima sa tog tržišta, što deluje potpuno logično i, rekli bismo pravedno.

AutoRepublika

(520)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Veselo …