1. Home
  2. Industrija
  3. Bentley pred katastrofom zbog WLTP-a
Bentley pred katastrofom zbog WLTP-a
0

Bentley pred katastrofom zbog WLTP-a

459
0
Podelite sa prijateljima:

Kao i ostatak VW grupacije, britanski luksuzni brend trpi velike gubitke usred neusklađenosti sa WLTP sistemom merenja potrošnje goriva i emisije štetnih gasova. 

Izvršni direktor Bentleya, Adrijan Holmark, naveo je da je ovaj proizvođač bio pred katastrofom, a sve to kao posledica uvođenja WLTP-a u Evropu. „Nismo bili spremni, sve se svodi na to“, rekao je Holmark. U kakvoj je situaciji bio odnosno i dalje je Bentley ove godine govore brojke. U prvih devet meseci 2018. godine zabeležen je gubitak od 137 miliona evra, dok je u istom periodu prošle godine evidentiran blagi profit.

„Bukvalno smo se zaglavili u blatu. Nismo stigli na vreme da pokrenemo procese u okviru same grupe koji bi nam olakšali ovaj period tranzicije. Zbog WLTP-a je odloženo uvođenje plug-in hibridne varijante modela Bentayga“, kazao je Holmark.

Pored pomenutog odgađanja zelenije varijante Bentayge, odloženo je i plasiranje novog modela Continental GT što je još jedan udarac za Bentley. „Ova odlaganja koštala su nas u ovom trenutku najmanje 300-400 prodatih automobila“, izjavio je prvi čovek britanske marke.

U zvaničnom finansijskom izveštaju VW grupe navodi se da su gubici Bentleya ove godine rezultat slabe funte i problema sa lansiranjem modela Continental GT. Navodi se da je luksuzni brend u prvih devet meseci prodao 6.643 automobila, što je za 11% lošiji rezultat nego lane.

Ipak, šef ove marke navodi da je uveren da će u poslednjem kvartalu ove godine zabeležiti profit. „Ovo je za nas godina tranzicije. Usvojili smo nove poslovne modele i očekujem da se već naredne godine vratimo među profitabilne marke“, rekao je Adrijan Holmark.

 

 

(459)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments