1. Home
  2. Industrija
  3. Donald Tramp pozvao na sastanak šefove Volkswagena, BMW-a i Daimlera
Donald Tramp pozvao na sastanak šefove Volkswagena, BMW-a i Daimlera
1

Donald Tramp pozvao na sastanak šefove Volkswagena, BMW-a i Daimlera

438
1
Podelite sa prijateljima:

Kako tvrde izvori bliski Trampovoj administraciji, američki predsednik razgovaraće sa Haroldom Krugerom (BMW), Diterom Zečeom (Daimler) i Herbertom Disom (VW).

Sastanak sa pomenutim šefovima marki biće upriličen posle 22. novembra, a nezvanično svi navedeni čelnici već su kontaktirali vladu u Berlinu povodom razgovora sa Trampom.

SAD i EU pregovaraju o uspostavljanju novog sporazuma o ograničenoj slobodnoj trgovini, te je u skladu sa tim nedavno u Vašingtonu boravila evropska komesarka za trgovinu, Sesilija Malmstrom.

Tramp već neko vreme preti postavljanjem visokih carina na automobile uvezene iz Evrope, dok EU navodi da će u tom slučaju uvesti recipročne mere na digitalne servise i razne usluge koje nude Apple, Amazon i druge IT kompanije iz SAD.

Donald Tramp je još tokom kampanje često isticao deficit u robnoj razmeni sa Nemačkom, a nakon što je postao predsednik glasno je najavljivao visoke carine na sve evropske automobile koji stižu na onu stranu Atlantika.

VW, Daimler i BMW ujedno imaju i fabrike u SAD. Volkswagen u Tenesiju proizvodi Passat i Atlas, BMW-ova fabrika u Južnoj Karolini dom je skoro celoj X gami ove marke, dok Mercedes u Alabami sklapa C klasu i modele GLE i GLS.

(438)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

U ekonomskom smislu, najpre sam mislio da je ovaj lik „teški moron“ i da će izvesno da izgubi ekonomski (carinski) rat koji je inicirao. Ali, više „nisam pametan“. Moguće i da se u konačnom sledu ispostavi da je „odigrao dobro“ ( posmatrao sa pozicije interesa USA).