1. Home
  2. Vesti
  3. Stigle prve promotivne fotografije za Aston Martin DBX (GALERIJA)
Stigle prve promotivne fotografije za Aston Martin DBX (GALERIJA)
0

Stigle prve promotivne fotografije za Aston Martin DBX (GALERIJA)

144
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi set fotografija sa testiranja prototipa Aston Martinovog prvog SUV modela ukazuje na malo drugačiji pristup od onog koji se očekivao. 

Naime, Aston Martin je zaista održao reč kada su kazali da će njihov SUV nositi jasan kupe DNK te marke. Set fotografija nastao je na testiranju još uvek prototipa na deonici relija u Velsu, a za volanom automobila je glavni inženjer na ovom projektu – Met Beker.

Prikazani opitni primerak vizuelno se značajno razlikuje od konceptualnog modela predstavljenog 2015. godine, što je svakako dobra stvar, a još bolje je da je fantastični stil koji se nalazi kod Vantagea, DB11 i DBS Superleggera našao svoj put i do SUV-a.

Aston Martin je još letos najavio da će DBX koristiti potpuno novu platformu, a ne derivat neke od aktuelnih. Pored toga biće upotrebljeno i znatno drugačije ogibljenje, kao i neka vrsta aktivnog elektronski kontrolisanog anti-roll sistema. Britanci su takođe najavili da će DBX biti kadar da se upusti i u terensku vožnju, kao i da će posedovati „ozbiljan vučni kapacitet“.

Još se ne zna koji će motor pogoniti DBX, ali u igri su dve opcije. Aston Martinov V12 agregat zapremine 5,2 litra, ili AMG-ov 4,0-litarski V8 motor. U skladu sa renomeom i ciljnom grupom bilo bi za očekivati da Britanci odaberu sopstvenu V12 pogonsku jedinicu, ali kako je emisiona regulativa sve stroža V8 se nameće kao racionalnije rešenje.

Aston Martn DBX zvanično će debitovati naredne godine, a do tada verujemo da ćemo imati priliku da vidimo milion tizera, „špijunskih“ fotografija, najava i drugih marketinških trikova.

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments