1. Home
  2. Vesti
  3. Wey P8 GT kupe krosover kao nova perjanica game
Wey P8 GT kupe krosover kao nova perjanica game
0

Wey P8 GT kupe krosover kao nova perjanica game

313
0
Podelite sa prijateljima:

Iza oznake P8 krije se jedina hibridna verzija krosovera Wey VV7. Do sada, ovaj model je bio najviše pozicionaran u cenovnom smislu u okviru premijum divizije Great Walla, ali su sada još luksuznije verzie automobila predstavljene. Novi Wey P8 GT se razlikuje od osnovnog krosovera u ponudi, ne samo po obliku karoserije i plug-in hibridnoj konfiguraciji, već i po tome što donosi novi korporativni dizajn.

Svi modeli marke Wey poseduju karoseriju ofarbanu prema istoj matrici koju je dizajnirao Pjer Lekler, pa ih zaista nije lako međusobno razlikovati. Ipak, sa novim P8 GT, kompanija je učinila iskorak i darovala mu novi izgled, implementirajući velike usisnike za vazduh, specifične prednje svetlosne grupe, kao i skoro nepostojeći prelaz između poklopca motora i maske hladnjaka. GT verzija je prva u gami koja je dobila tehnologiju Matrix LED svetala za farove.

Unutrašnjost atraktivnog kupe krosovera je takođe modifikovana: GT verzija poseduje masivniji centralni tunel, a to je uslovilo izmeštanje panela sa tasterima na centralni greben, neposredno ispod ventilacionih otvora. Oprema uključuje i sistem za prepoznavanje lica vozača, virtualne instrumente, adaptivni tepmopat i brojne druge sisteme asistencije vozaču koji podižu nivo bezbednosti.

U tehničkom smislu, GT verzije predstavlja repliku originalnog modela Wey P8. Ispod haube se nalazi turbo benzinski agregat sa četiri cilindra koji razvija 234 konjske snage uz 360 njutn metara obrtnog momenta. Funkcionisaće u saradnji sa šestostepenim automatskim menjačem, dok će se snaga motora sa unutrašnjim sagorevanjem isporučivati na prednji par točkova.

Točkove zadnje osovine će pogoniti elektromotor koji isporučuje 116 konjskih snaga i 195 njutn metara. Kombinovana snaga pogonskog sklopa iznosi 340 “konja” uz čak 524 njutn metara obrtnog momenta, što omogućava atraktivnom novitetu sprint iz mirovanja do “stotke” za svega 6,5 sekundi.

Kapacitet litijum jonske baterijske jedinice iznosi 13 kilovat sati, a baterije su smeštene ispod poda ptrljažnjika. Dopuna se može vršiti na kućnom priključku a kada su pune, baterije omogućavaju električnu autonomiju krosovera od oko 50 kilometara, uz, kao što smo napomenuli, isporuku snage na točkove zadnje osovine. Sveukupno ovaj kupe krosover poseduje osam režima vožnje, od kojih se tri odnosi na vožnju po nepristupačnim terenima.

Prodaja modela Wey P8 GT počinje u Kini neposredno nakon ceremonije svetske premijere na Salonu automobila u Gvangžuu. Osnovni model verzije P8 se prodaje po početnoj ceni od 42 hiljade američkih dolara.

Ipak, treba imati u vidu da kineske vlasti odobravaju subvencije za nabavku “zelenih” modela, pa se tako, imajući u vidu da Wey P8 GT poseduje dopunjive baterije, nabavna cena može spustiti na 37 hiljada zelenih novčanica. Još da dodamo da će GT verzija biti za trunku više cenovno pozicionirana.

AutoRepublika

(313)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments