1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Vision X koncept u Ženevi
Škoda Vision X koncept u Ženevi
0

Škoda Vision X koncept u Ženevi

191
0
Podelite sa prijateljima:

Škodin koncept malog krosovera će biti izložen na štandu Salona automobila u Ženevi.

Nakon Kodiaqa i kompaktnog Karoqa, Škoda se sprema da lansira još jedan krosover. Najpre, naći će se u konceptnoj formi u Ženevi, pod imenom „Vision X“, jasno signalizirajući namere češke marke, koja želi da plasira ekvivalent Seat Aroni i budućem VW T-Crossu.

Nazvan „urbani krosover“ (baš „originalno“), ovaj model je demonstracija evolucije Škodinog dizajnerskog jezika, kojeg odlikuju oštre linije. Tu je i FLexGreen posebna zelena boja. Čini se da Škoda ne odustaje od kontroverzne postavke prednjih farova, a što se tiče ručica vrata koje izranjaju iz karoserije, to teško da će se naći na serijskom modelu.

Koncept počiva na velikim naplacima od 20 cola, krov je u antracit varijanti sa lepim kontrastnim efektom. Vision X definitivno izgleda obećavajuće, sa interesantnim zadnjim delom i „C“ svetlosnom temom koja se sastoji od individualnih klastera. Naravno, iskustvo nas uči da serijski model obične ne bude ni blizu atraktivan kao koncept, što treba očekivati i u ovom slučaju.

Škoda zadržava stvari jednostavnim unutar kabinskog prostora, gde armaturnom tablom dominira široki displej osetljiv na dodir. Fizičke kontrolne jedinice su svedene na minimum, a tu je i kompletno digitalan klaster instrumentacije, koji čini opcionu opremu kod Karoqa.

O pogonu nema mnogo informacija sem da je reč o hibridnoj postavci, koja sugeriše Škodine namere da elektrifikuje svoju gamu lansiranjem hibridnog Superba i Kodiaqa do kraja dekade. Kompletno električni modeli su takođe u pripremi, što je deo Škodine „Strategije 2025.“

 

(191)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments