1. Home
  2. Vesti
  3. Nakon Poljske, Volkswagen grupa kažnjena i u Kanadi sa 196,5 miliona dolara
Nakon Poljske, Volkswagen grupa kažnjena i u Kanadi sa 196,5 miliona dolara
0

Nakon Poljske, Volkswagen grupa kažnjena i u Kanadi sa 196,5 miliona dolara

207
0
Podelite sa prijateljima:

Tužioci u Kanadi su predložili kaznu od 196,5 miliona dolara protiv Volkswagen grupe, nakon što se kompanija izjasnila krivom po pitanju desetina kršenja zakona vezanog za emisiju izduvnih gasova, izjavio je glasnogovornik VW-a.

Volkswagen je u decembru optužen da je u Kanadu uvezao gotovo 128.000 vozila, koja nisu bila u skladu s emisionim standardima. VW se izjasnio krivim nakon što je optužen za 60 slučajeve kršenja kanadskog zakona o zaštiti životne sredine, kao i zbog pružanja pogrešnih informacija.

Kompanija je prošlog meseca saopštila da je postigla „predloženu rezoluciju o priznanju krivice“, bez obelodanjivanja detalja.

Kao što je poznato, „Dizelgejt“ je Volkswagen koštao oko 30 milijardi evra. U maju 2019., ostavljeno je po strani dodatnih 5,5 milijardi evropskih novčanica zbog suočavanja s tužbama i kaznama širom sveta.

Prošle nedelje, poljska organizacija za zaštitu potrošača, UOKiK, saopštila je da kažnjava VW s više od 120 miliona zlota (31,4 miliona dolara) zbog obmanjivanja kupaca u vezi s emisijom izduvnih gasova.

AutoRepublika

(207)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments