1. Home
  2. Vesti
  3. Italijanski eksperti upozoravaju – prosečna starost automobila u toj zemlji sve veća
Italijanski eksperti upozoravaju – prosečna starost automobila u toj zemlji sve veća
3

Italijanski eksperti upozoravaju – prosečna starost automobila u toj zemlji sve veća

512
3
Podelite sa prijateljima:

Teško doba za italijansko tržište.

Stručnjaci za automobilsku industriju iz Italije upozoravaju tamošnju javnost na vrlo izražen pad prodaje na Apeninskom poluostrvu. Prema njihovim projekcijama ove godine će biti ubeleženo 1,46 miliona registracija u Italiji, što predstavlja blagi rast prodaje od 5,7%.

I tu treba imati u vidu da se poredi sa apsolutno katastrofalnom prošlom godinom kada je veći deo Italije bio mesecima “pod ključem” zbog mera protiv pandemije korona virusa. Dakle, vrlo teška situacija za automobilsko tržište u ovoj mediteranskoj državi, pogotovo ako se sagleda da je pad u odnosu na 2019. godinu vrlo veliki i iznosi 23,7%!

Šta više, stručnjaci veruju da će i sledeće godine biti ubeležen samo minijaturni rast prodaje naspram tekuće, te da bi 2022. moglo da bude isporučeno 1,5 miliona vozila!

Eksperti ističu da će u skladu sa tom prognozom u periodu od 2020. do 2022. godine biti prodato 4,34 miliona četvorotočkaša. To je daleko od ciljane brojke od 6 miliona, koliko je bilo potrebno kako bi se podmladio vozni park u Italiji.

Osim toga, tamošnjoj vladi zameraju se odluke u vezi sa zabranom prodaje SUS automobila 2035. godine. Navodi se da su EV modeli  i dalje preskupi, te da u Italiji ne postoji ni približno dovoljno javnih punjača za takve automobile, te da je plan da se odrekne od termičkih motora u ovom trenutku potpuno nerealan.

AutoRepublika 

(512)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Lako je njima kada voze Fiate, Lancie, Alfe… To se rijetko kvari i traje godinama… 😜🤣

Iznogud Časni

A nego? Da neće mozda golf 8?

S mile

Biće to slučaj širom evrope, jak skok cena automobila će pratiti manja prodaja, prosek starosti vozila će se povećavati.