1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz GLE startuje sa cenom od 65.807 evra (GLE 300 d)
Mercedes-Benz GLE startuje sa cenom od 65.807 evra (GLE 300 d)
4

Mercedes-Benz GLE startuje sa cenom od 65.807 evra (GLE 300 d)

2.01K
4
Podelite sa prijateljima:

Kada je predstavljen početkom septembra, Mercedes GLE je stigao u vidu GLE 450 4Matic modela sa šestocilindarskim benzinskim motorom. Ove nedelje počinje prodaja u Evropi, a ekipi se pridružio i ulazni model.

Nosi oznaku GLE 300 d 4Matic, i prvi je četvorocilindarski dizel motor u ponudi kada je ovaj model u pitanju. Isporučuje više nego solidnih 245 ks. Cena kreće od 65.807 evra.

 

Sistemski elektrifikovana benzinska jedinica u GLE 450 4Matic ipak ostaje kičma nove ponude, mada Mercedes za ovaj model „traži“ gotovo 10.000 evra više nego za dizel, (72.649 evra).

Treba imati na umu da je reč o startnoj ceni, a lista opcija je više nego dugačka, tako se brojka od 100.000 evra prebacuje veoma lako.

Obe verzije GLE-a izvlače beneficije iz nekoliko paketa. Airmatic paket, za nešto više od 2.000 evra pruža aktivni sistem amortizacije i vazdušno ogiljenje, dok oni koji žele svog ljubimca da opreme E-Active Body Control sistemom, moraće da doplate 7.735 evra.

Ljubitelji terenske vožnje mogu da odaberu Off-Road Technology paket, koji košta 2.261 evro i postojećoj postavci dodaje regulaciju brzine pri vožnji niz strme površine, off-road ABS sa specifičnom optimizacijom za odgovarajuće putne podloge i tehničku zaštitu čitavog podvozja.

Što se tiče enterijera, Mercedes je u katalog uvrstio Energizing Plus paket, koji se sastoji od klima uređaja u sedištima, mirisa i jonizacije vazduha, između ostalog. Elektropodesivi drugi red sedišta je takođe dostupan, i to za 1.428 evra.

Kao standard, novi GLE nudi unapređenu verziju Mercedes-Benzovog User Experience sistema, sa najvećim mogućim dostupnim displejem od 12,3 inča (31,2 centimetra).

(2007)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Biće to napeta borba sa X5. Koliko vidim, osnovna ponuda je za 2.500 evra povoljnija kod Mercedesa, na nemačkom tržištu, mada nisam siguran jesu li LED farovi deo osnovne ponude kod MB. A Off Road paket i vazdušno oslanjanje i kod jednog i kod drugog ima smisla koliko i slanje sveštenika na kurs iz koreografije za pesmu Gangam stajl 🙂

Ercegovac

Ја би х додао и реченицу мојих земљака :
још да му је ладин мотор … 🙂

Maki

Definitivno sramota. U Moskvi kosta oko 44 hiljade eura a u Srbiji 65

Don

Kupi u Moskvi i uvezi, gdje je problem? Još i preprodaj pa zaradi, tako se to radi.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don