1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Kimi Raikonen apeluje na tim da se uozbilji
Kimi Raikonen apeluje na tim da se uozbilji
0

Kimi Raikonen apeluje na tim da se uozbilji

126
0
Podelite sa prijateljima:

Kimi Raikonen apelovao na Ferrari da napravi „veliko spremanje“ i obezbedi da ne bude bespotrebnih problema na VN SAD.

Finac i dalje smatra da Ferrari može da izazove Mercedes. Nakon fijaska u Japanu, gde je imao sudar sa Ferštapenom u prvom krugu, što je za posledicu imalo da na kraju bude tek peti, dok je Fetel završio na šestom mestu, takođe nakon sudara sa vozačem Red Bulla, Ferrari je došao u poziciju da beznadežno gleda Mercedesu u leđa na svim frontovima.

Dok su sudari na stazi prouzrokovali probleme za Scuderiju na Suzuki, tekući problemi vezani za strategiju i proceduralne stvari  su izbili na površinu, što se dalo jasno zaključiti iz radio komunikacije frustriranih Ferrarijevih vozača sa timom.

Raikonen, koji je upravo napunio 39 godina, i dalje veruje u performanse Ferrarija i SF71H. Finac smatra da je strategija domen u kojem „škripi“.

„Očigledno je da moramo da prođemo kroz neke stvari. Vikend u Japanu je bio težak za nas“, konstatovao je Kimi. „Unapredili smo neke stvari tokom tog vikenda, sve je izgledalo bolje, ali ako pogledate rezultat, to je daleko od onoga što smo želeli.

Ponekad stvari tako teku. U sledećoj trci, nadam se da ćemo na kraju biti srećniji. Treba da pospremimo stvari i da uživamo u čistijem vikendu.“

Zbog loših rezultata Ferrarija u poslednjih nekoliko trka, Raikonen je u generalnom plasmanu pao na četvrto mesto iza Valterija Botasa iz Mercedesa, dok Luis Hamilton već u SAD može da obezbedi titulu, ukoliko ostvari razliku od osam poena u odnosu na Fetela na toj trci.

 

(126)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments