1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Treći dan testiranja – sneg!
Treći dan testiranja – sneg!
0

Treći dan testiranja – sneg!

198
0
Podelite sa prijateljima:

Dan tri testiranja u Barseloni. U toku noći sneg je napadao i prekrio stazu. Kada je došlo vreme za početak sama staza je bila vlažna, ali su delovi oko staze i ivičnjaci bili prekriveni snegom. Početak je odložen do daljnjeg.

Do podneva je sneg prestao da pada i pošto je helikopter mogao da poleti sa piste u sličaju nesreće, dato je zeleno svetlo za početak testa. Naravno nijedan tim se nije odučio da izađe na stazu. Asfalt je bio hlada i klizav. Ipak, nakon nekog vremena na stazi se pojavio Fernando Alonso. On je samo napravio jedan krug u svom McLarenu i odmah se vratio u garaže. Za njim je izašao Rikijardo koji se iz prve ruke uverio koliko je staza klizava kada je izletao na svom prvom krugu. Na stazi je još viđen i Sauber ali samo nakratko.

Prvi od timova koji je zvanično odlučio da neće voziti danas bio je Ferrari i oko pola tri poslepodne počeli su polako da se pakuju. Do kraja dana dana jedino je Alonso proveo još malo vremena na stazi.

Pošto danas bukvalno nije voženo postavlja se pitanje šta dalje. Moguća su tri scenarija.

  • Da se testiranje produži za jedan dan kako bi se nadoknadilo propušteno. Da bi ovaj predlog prošao bilo je potrebno da svi timovi glasaju za njega. Kasnije u danu saznajemo da se naravno to se nije desilo pošto su dva tima glasala protiv (pretpostavlja se da su to Ferrari i Williams pošto su ta dva tima još ranije zakazali dan snimanja na ovoj stazi, Williams za petak, a Ferrari za subotu).
  • Druga opcija je da se testovi sledeće nedelje produže za jedan dan. Za sledeću nedelju je najavljeno prijatnih 17 °C pa će testiranje biti moguće. Još ostaje da se vidi da li će se dogovoriti oko ovog predloga.
  • Treći scenario je da sve ostane ovako kako jeste. To znači svi timovi su propustili jedan dan testa i svima je ista situacija. Pri ovakvom scenariju timovi bi bili oštećeni, ali bi sa naše strane, strane gledalaca, ovo mogao da bude najbolji scenario, jer bi možda doveo do veće neizvesnosti šta će se desiti u Melburnu.

Sve u svemu jedan dan je prošao i mi nismo saznali ništa. Testiranje je planirano da se nastavi sutra, ali ko zna kakvo nas vreme očekuje tad. Ostaje nam samo da čekamo i vidimo.

Dušan Topić

(198)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments