1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Karlos Sainc je novi vozač Ferrarija, Danijel Rikijardo u McLarenu
Karlos Sainc je novi vozač Ferrarija, Danijel Rikijardo u McLarenu
0

Karlos Sainc je novi vozač Ferrarija, Danijel Rikijardo u McLarenu

372
0
Podelite sa prijateljima:

Četvrtak je bio izuzetno buran dan u Formuli 1. Sve je počelo još pre nekoliko dana kada su Ferrari i Sebastijan Fetel najavili da će raskinuti saradnju na kraju tekuće sezone kada nemačkoj vozaču istekne ugovor, a o ovome ste imali prilike da čitate na našem sajtu. Nedugo posle toga su krenule da kruže „novinarske patke“ ko bi mogao da bude njegova zamena.

Spominjali su se Karlos Sainc, Danijel Rikijardo pa i aktuelni šampion Luis Hamilton. Kako stvari stoje, posao je dobila zvezda u usponu Sainc. Mladi 25-ogodišnji Španac je inače sin legendarnog reli vozača istog imena, a u svojoj karijeri je vozio 102 trke, za volanom bolida timova ToroRosso, Renaulta i McLarena.

Prošle godine je ostvario i prvi podijum finiš na Velikoj Nagradi Brazila, a u Ferrariju će pružati podršku još jednoj zvezdi u usponu, Šaru Leklerku. Mladi vozač iz Monaka je prošle sezone pobedio na dve trke i ove sezone će biti prvi vozač u timu. Sainc je potpisao ugovor na dve godine i od njega se očekuju velika dela narednih godina.


Odlaskom Španca se otvorilo mesto u timu McLarena, a popuniće ga Danijel Rikijardo. Australijski vozač je trenutno u drugoj godini ugovora sa Renaultom, a u karijeri je pobedio u sedam trka. Njegov klupski kolega će biti još jedna zvezda u rastu, Lando Noris.

Rikijardo je najveće trenutke slave imao kao vozač Red Bulla. Tu je pobedio svih sedam trka i dva puta završio kao trećeplasirani u generalnom plasmanu tokom pet godina. Prošlogodišnji prelazak u francuski tim nije doneo željene rezultate pa je Australijanac ostao bez podijum finiša, a najbolji plasman je bio onaj kada je zauzeo četvrto mesto na Velikoj Nagradi Italije. On očekuje bolje rezultate u 2021. sezoni, posebno zato što će McLaren preći s Renaultovih agregata na one koje proizvodi Mercedes.


Jedina nedoumica za narednu sezonu je spomenuti Fetel. Pojavile su se priče da bi se mogao vratiti u Red Bull, gde je inače osvojio četiri titule, ali je tim brzo demantovao takvu vest. Štaviše, Red Bull je izjavio da ne bi bio u stanju ni da ponudi platu koju je nemački vozač već odbio u Ferrariju, pa će probirljivi Fetel definitivno morati da smanji svoje zahteve.

AutoRepublika

(372)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments