1. Home
  2. Sport
  3. Red Bull zabranio Ferštapenu da se oproba na MotoGP motociklu
Red Bull zabranio Ferštapenu da se oproba na MotoGP motociklu
0

Red Bull zabranio Ferštapenu da se oproba na MotoGP motociklu

192
0
Podelite sa prijateljima:

Vozač Formule 1, Maks Ferštapen izrazio je želju da oproba neku od MotoGP mašina, ali mu je matični Red Bull odmah zabranio takve egzibicije. 

„Kada sam imao osam godina, trkao sam se i na dva, ali i na četiri točka. Voleo bih da opet imam priliku za tako nešto. Želim da probam i neki od MotoGP motocikala, ali mi to sada nije dozvoljeno“, rekao je novinarima mladi Holanđanin.

Ferštapen je istakao da je dugogodišnji ljubitelj motocikala, te da i sam jedan Harley-Davidson. „Kako je Red Bull sponzor dva tima u MotoGP, tražio sam da mi dozvole samo da uradim test vožnju. Dakle, imamo iste sponzore, imamo sopstvenu stazu, ali su mi u Red Bullu momentalno zabranili da vozim trkački motocikl, uz konstataciju da je isuviše opasno“, izjavio je Maks.

Ferštapenov aktuelni ugovor ističe 2020. godine, te bi se o eventualnom učešću u MotoGP šampionatu moglo razgovarati tek nakon toga.

Inače, Ferštapen nije jedini vozač F1 na gridu koji želi da se oproba na dva točka. Istu želju deli i vladajući šampion, Luis Hamilton. Britanac je poznat po tome što često vozi svoj motocikl tokom trkačkih vikenda Formule 1. Hamilton ima i veoma razvijenu saradnju sa italijanskim proizvođačem dvotočkaša MV Agustom.

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments