1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Renault F1 tim spremio potpuno novi agregat za narednu sezonu
Renault F1 tim spremio potpuno novi agregat za narednu sezonu
3

Renault F1 tim spremio potpuno novi agregat za narednu sezonu

189
3
Podelite sa prijateljima:

Francuski tim pokušaće da se sa novim motorom ozbiljnije uključi u borbu za titulu. 

Kada je Danijel Rikijardo objavio da će sledeće godine voziti za Renault, oni koji prate Formulu 1 bili su blago rečeno začuđeni. Renault ni ove, a ni prethodnih godina ne beleži sjajne rezultate, te je potez Australijanca bio sasvim neočekivan. Ipak, očigledno je da je Rikijardo znao nešto što drugi nisu, a to je dolazak novog motora.

„Strukturalna rešenja aktuelne pogonske jedinice ograničavala su nas u performantnom smislu. Novi motor neće imati takvih ograničenja“, rekao je novinarima šef Renaultovog F1 tima.

Francuski proizvođač uveliko testira novi agregat i kako kažu do sada se nisu sreli sa bilo kakvim problemima. „Sadašnji motor ima problema sa turbo punjačem i MGU-K, pri čemu smo značajnu pažnju usmerili na ove dve komponente kod novog agregata. Do sada nismo našli nijedan problem, a prešli smo jako mnogo kilometara sa tom mašinom“, kazao je Siril Abitebul, prvi čovek tima.

Abitebul je dodao da očekuju da nova pogonska jedinica omogući vozačima da budu znatno konkurentniji u narednoj sezoni, kao i da je uveren da je tim doneo pravu odluku tako što nije odlučio da zarad nešto boljih performansi ugrozi pouzdanost novog motora na duže staze.

 

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Tu se nesto radikalno moralo promjeniti.Dosipanje snage na kasicicu na svakoj novoj specifikaciji motora od Spec A do Spec B i Spec C se pokazalo nedovoljno u odnosu na brutalan razvoj motora kod Ferarija i Mercedesa a sada i Honda od jednom „iskoci“ sa dosta obecavajucim motorom,znaci da se radilo puno u radionici i da se ulagalo dosta evrica. Drago mi je da je to Renault sve shvatio mnogo prije i brze nego ja?…i da uveliko radi na potpuno novom motoru,novom konceptu.Super,prica za javnost i navijace je lijepa,prija usima za cuti.No vidjecemo taj novi motor i cijeli paket u Februaru… Pročitaj više »

Mad Max

Sklapaju se kockice da Renault iduće godine „bar tuče“ Red Bull….
Izgleda su procenili da je iduća godina početak novog uspeha i nove ere u F1

Renault Terminator

Ja bi volio vise nego ista da bude tako…ali sam ipak skeptican.Ne sumnjam da ce novi motor biti jaci i bolji od sadasnjeg i sa vecim potencijalem za unapredjenja ali pitanje koliko ce i Ferarijev,Mercedesov motor biti jos unapredjen,hoce li opet naci negdje mnogo snage kao sto su to uradili sa zadnjim specifikacijama a vidimo i da je Honda dosta ojacala.Renault je nekako najmanje ove godine unapredio svoj motor.Dobro je sto se puno vise u Renaultu posvecuju motoru nego ranije.